Nogomet
Nogomet

Hajduk izvisio: Pandža potpisao za Lokomotivu

Iako se za mladog napadača Sarajeva Dalibora Pandžu zanimao i Hajduk, braća Mamić ponovno su bili ekspresniji u realizaciji. Pandža je danas potpisao sedmogodišnji ugovor s zagrebačkom Lokomotivom, iz koje će, a gdje drugdje nego u Dinamo...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Zamjenik potpredsjednika Upravnog odbora Sarajeva Mensud Bašić je zajedno s direktorom Nihadom Baljkom boravio u Zagrebu, gdje su se susreli s braćom Mamićima, te dogovorili transfer Pandže, ali i još neke pojedinosti, piše bh portal Sportsport.ba

'Lokomotiva je partnerski klub s Dinamom, pa će Pandža godinu dana provesti u Lokomotivi, nakon čega slijedi prelazak na Maksimir', kazao je Bašić.

Iako se po nekim medijima piše da je vrijednost transfera oko 650.000 eura, Bašić je to opovrgnuo.

'Cijena je bila 300.000 eura i to je najveći transfer u povijesti našeg kluba. Mislim da je to odlična cijena, jer, recimo, za bh reprezentativca Džemala Berberovića, koji je tada bio već izgrađen nogometaš, nismo mogli dobiti toliko novca'.

A osim transfera, Mamići su sa sarajevskim klubom dogovorili i druge suradnje.

'Obavili smo sa braćom Mamić jedan zaista konstruktivan sastanak. Dogovorili smo održavanje prijateljske utakmice, kad oba kluba budu to mogla uskladiti sa svojim kalendarom. Osim toga, postoji ideja da Sarajevo postane partner Dinamu, na onaj način na koji je to, recimo Lokomotiva. U tom slučaju nogometaši iz Dinama bi dolazili na posudbu na Koševo i naša je želja da postignemo taj oblik suradnje', kazao je Bašić.