Nogomet
Nogomet

Hajduk čeka Estonce: Okolo trešti muzika na 180, morali smo pobjeći iz Splita

Dan uoči uzvratne utakmice prvog pretkola Europa lige pred novinarima su se pojavili trener i kapetan Hajduka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Trener Hajduka Damir Burić optimist je uoči utakmice protiv Sillamäe Kaleva, koja se igra u Dugopolju u četvrtak s početkom u 19:00.

"Iako su vrućine nesnosne i iako nam nije bilo ugodno trenirati niti u 10:00 u Dugopolju, a u Dugopolje smo pobjegli kako bismo imali mira, jer teško je pripremati se dok okolo trešti muzika na 180. Momčad je spremna, koncentrirano smo odradili treninge i momci gore od želje da utakmica što prije krene. Na nama je da provedemo svoj stil igre i da to potraje što duže, za razliku od prve utakmice gdje smo u dosta situacija krivo odigrali zadnji pas. Nadam se boljoj igri nego u prvoj utakmici", rekao je Burić.

Vraća se Sušić, Mikanović otpada?

"Straha nema, onaj tko se boji obično gubi, a mi želimo dobiti. Očekujte agresivniji i borbeniji Hajduk."

U odnosu na ogled u Rakvereu, Hajduku se vraća Sušić koji će biti u kombinaciji za nastup, i dalje nema nezaliječenog Bencuna dok je Mikanović na treningu dobio nezgodan udarac u zglob i ne zna se hoće li zaigrati. Milevski je, kako kaže Burić, i dalje daleko od prve momčadi, dok je posljednje pojačanje, Brazilac Jefferson razveselio stratega Bijelih.

"On je kvalitetan igrač, ima i visinu što nam je potrebno s obzirom da smo vrlo niska momčad. Jednostavno, s njim smo dobili na širini i kvaliteti."

Bahate izjave kao škola za ubuduće

Kapetan Hajduka Goran Milović priznaje kako su se opekli s nekim izjavama. I Milović je, između ostalih, uoči prve utakmice na pitanje koji bi ga rezultat zadovoljio ispalio "Pobjeda od 3:0." Na koncu je Hajduk morao spašavati i remi...

"To nam je škola za ubuduće, sve moramo pokazati na terenu. Na pripremama smo bili dobri, ali u Estoniji nismo tako često dolazili u prilike dok su s druge strane oni u nekoliko navrata dolazili u opasne situacije nakon odbijenih lopti."

Milović je već jednom igrao za Hajduk u Dugopolju, u listopadu prošle godine protiv Rijeke...

"Odličan je ambijent, 5.000 glasnih ljudi, oni nisu naviknuli na to pa će vjerojatno biti impresionirani. Nadam se kako ćemo to iskoristiti."