Nogomet
Nogomet

Hajduk autogolom slomio otpor Cibalije pa uvjerljivo slavio

Započela je posljednja četvrtina sezone HNL-a.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 28. kola HNL-a na Poljudu je Hajduk s 3:0 pobijedio Cibaliju. Igralo se bez gledatelja zbog kazne koju je Hajduk dobio nakon Jadranskog derbija.

Više od sat vremena odolijevali su Vinkovčani i onda nespretno reagirali u jednoj situaciji kad se činilo da su već otklonili opasnost.

Hajdukov kapetan Zoran Nižić glavom je vratio loptu u peterac za Jeffersona, a Brazilac, koji je danas proslavio 24. rođendan, uspio ju je gurnuti ispod vratara Mladena Matkovića. Lopta je išla u prazna vrata, pokušao ju je izbiti Ivan Zgrablić, ali ju je zapravo zakucao u vlastitu mrežu. Zgrablić je loptu stigao prije gol-linije pa će se zato ovaj pogodak ipak računati kao autogol.

Najbolja vijest za Hajduk iz ove utakmice je povratak Zvonimira Kožulja nakon ozljede. Trener Joan Carrillo dao mu je posljednjih 15-ak minuta (u 76. je zamijenio Antu Ercega), a ovaj mu se, u svom prvom proljetnom nastupu, odužio golom za 2:0. Iz slobodnog udarca s nekih 18-19 metara iskosa s desne strane majstorski je pogodio, lopta je zaobišla živi zid i ušla u mrežu pored iznenađenog vratara Matkovića.

U 87. se u strijelce upisao i Nikola Vlašić, glavom s nekih 12 metara nakon centaršuta Hysena Memolle.

Bila je to još jedna ne odveć uvjerljiva partija Carrillovih igrača. Hajduk jest bio bolji, ali većim dijelom susreta ta je nadmoć bila jalova, bez konkretnijih ugrožavanja Matkovićeva gola.

Ono što je neupitno je to da Cibalia, kao najizgledniji putnik u niži rang, nije pravi pokazatelj vrijednosti igrača, ali i trenera Hajduka, te da će puno kvalitetniju sliku o njima dati derbi koji se s Dinamom igra na Maksimiru igra iduće subote 22. travnja.

Više o