Nogomet
Nogomet

Gotovo je: Nakon 20 godina sjajne karijere Henry je rekao 'dosta'

Francuski nogometaš Thierry Henry (37) obznanio je putem svog Facebook profila da nakon 20 godina sjajne karijere odlazi u igračku mirovinu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Nakon 20 godina karijere odlučio sam se povući iz profesionalnog bavljenja nogometom. Bilo je to jedno nevjerojatno putovanje i želim se zahvaliti svim navijačima, suigračima, svim ljudima s kojima sam radio u Monacu, Juventusu, Arsenalu, Barceloni, New York Red Bullu i naravno osobama iz reprezentacije Francuske", napisao je Henry na svom profilu.

"Vrijeme je za novu karijeru, drugačiji put. Sretan sam što mogu reći da se vraćam u London i da se pridružujem timu Sky Sportsa. Dijelit ću svoja mišljenja, iskustvo i opservacije koje sam učio tijekom svih ovih godina".

"Sa sobom nosim nevjerojatne uspomene (uglavnom dobre) i predivno iskustvo. Nadam se da ste uživali gledajući isto toliko koliko sam ja uživao sudjelujući u utakmicama. Vidimo se na drugoj strani...", napisao je najbolji strijelac Topnika i reprezentacije Francuske.

Tijekom uspješne karijere Henry je osvojio 19 klupskih trofeja, a u dresu francuske reprezentacije je bio svjetski (1998.) i europski prvak (2000.).

Kao napadač Arsenala postigao je 175 pogodaka u 258 utakmica, dok je u dresu trikolora nastupio 123 puta i bio strijelac 51 gola. 

Od individualnih nagrada istaknimo da je pet puta bio proglašen najboljim francuskim nogometašem, te je dva puta bio najbolji igrač engleske Premierlige.

Više o