Nogomet
Nogomet

Gabriel Batistuta danas igra polo i to - profesionalno!

Legendarni napadač argentinske reprezentacije, Fiorentine, Rome i Intera, Gabriel Omar Batistuta, danas ima 40 godina. Iako se od nogometa oprostio još 2005. i dalje se aktivno bavi sportom, a ovog će vikenda debitirati u polo utakmici za argentinsku momčad Loro Piana.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ako pitate navijače Fiorentine, reći će vam kako je on najbolji nogometaš koji je ikada hodao Zemljom. Svoju naklonost napadaču koji je u dresu 'Viola' zabio 168 golova iz 269 nastupa dokazali su i time što su mu na svom stadionu Artemio Franchi digli spomenik.

Ništa lošije nije igrao ni za 'Gauče'. Naprotiv.. U 78 nastupa zabio je čak 56 golova. Čak je i legendarni 'mali zeleni' za njega izjavio kako je 'najkrvoločniji napadač kojeg je ikad vidio'.

Po završetku karijere vratio se u rodnu Argentinu i kupio ranč u rodnoj Reconquisti. Polo igra već duže vrijeme. No predstojeći nastup za momčad Loro Piane bit će mu debi u nekoj prvenstvenoj utakmici.

'Uzbuđen jesam, ali nisam nervozan. Ni, ovo je ipak drugačije jer se radi o službenoj utakmici. Sve mi je to pomalo nevjerojatno. Pripremam se i nadam se da ću biti od koristi', kroz smijeh je kazao 'Batigol' za argentinski list El Cronista.