Nogomet
Nogomet

Legenda rekla zbogom: Hrvatskoj zabio čak pet puta!

Frank Lampard je zaista dugo razmišljao o nastavku reprezentativne karijere, ali ipak je odlučio da je dosta, ima 36 godina i 106 utakmica, 29 pogodaka i pet velikih natjecanja za A vrstu iza sebe.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Osim po sjajnoj igri, pamtit će ga se i po detalju da je najneprecizniji nogometaš u povijesti svjetskih prvenstava. Uputio je 40 udaraca po golu i nikada nije zabio, iako su mu 2010. poništili regularan pogodak protiv Njemačke.

No zato je bio precizan protiv Hrvatske, zabio nam je pet puta, s tim da je prvi "pao" u njegovom debiju 2003. godine, kad smo poraženi na 1:3.

Navijači su mu na svemu zahvalni i sigurno će se upisati u legendu jer je jedan od osam nogometaša u povijesti koji su uspjeli igrati sto ili više utakmica za Gordi Albion. Prije njega to su uspjeli Peter Shilton (125), David Beckham (115), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108), Ashley Cole (107), Bobby Charlton (106) i Billy Wright (105).

Nakon reprezentacije posvetit će se klupskoj karijeri, potpisao je za New York FC, ali prvih šest mjeseci ove sezone bit će na posudbi u Manchester Cityju. (Agencija VLM)