Nogomet
Nogomet

Čudesni engleski nogometni klinci

Za mnoge od najvećih mladih nada otočkog nogometa nismo nikad ni čuli, ali engleski mediji predviđaju im veliku budućnost i svjetsku slavu. Tko su oni?

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

10. Nathan Delfouneso, 17-godišnji napadač Aston Ville, koji se svojim golovima već proslavio u utakmicama mladih, pa ga iskusni menadžer Martin O'Niel polako počinje uvoditi u svoju seniorsku momčad.

9. Victor Moses
, 18-veznjak i napadač Crystal Palacea već je odigrao 30ak utakmica na seniorskom nivou. Brz je, snažan i sjajan tehničar. Podrijetlom Nigerijac, Moses je već oduševio mnoge svojim igrama za mladu englesku U-19 reprezentaciju, a za njega se zanima Arsene Wenger.

8. Jose Baxter
, 16-godišnjeg napadača Evertona mnogi doživljavaju kao nasljednika Waynea Rooneya. Svojim birljantnim potezima već sad je u stanju odlučiti utakmicu, a ove sezone igrao je i u Premiershipu, iako mu je tek 16.

7. John Bostock, Tottenhamov 16-godišnji veznjak najmlađi je njihov igrač u povijesti koji je zaigrao u Premier ligi. Doveden je za sitniš iz Crystal Palacea, a mogao bi napraviti mnogo u engleskom nogometu.

6. Joe Mattock, 18-godišnji branič Leicestera ima ogroman potencijal i u Championship ligi već igra za svoj klub. U obrani je solidan, a redovito ide i u napad

5. Danny Welbeck, 18-godišnji napadač Manchester Uniteda već je zabio svoj prvi gol u Premier ligi protiv Stoke Cityja udarcem iz daljine. Visoki strijelac već duže vrijeme sjedi na klupi Fergusonove momčadi, a u budućnosti će sve češće izbacivati iz prve momčadi Rooneya i Berbatova.

4. Jack Rodwell, Evertonov 17-godišnji branič i veznjak već je ušao u prvu momčad pod menadžerom Moyesom, a u budučnosti bi trebao biti okosnica momčadi. On je univerzalac: može igrati i kao stoper i kao veznjak.

3. Fabian Delph, Leedsov 18-godišnji veznjak, u drugoj engleskoj ligi polako se razvija u vrhunskog nogometaša, a član je i engleske U-21 reprezentacije. Mnogi klubovi iz Premiershipa ga žele u svojoj momčadi

2. Freddie Sears, West Hamov 18-godišnji napadač koji je prošle sezone za 'reserve team' zabio 25 golova u 24 utakmice, što dovoljno govori o njegovoj ubojitosti. Protiv Blackburna je u ožujku zabio i svoj prvi gol u Premiershipu, a pod menadžerom Zolom redovito igra u prvih 11 ove sezone. Sjajan strijelac i vrlo brz igrač.

>> Deset nogometnih vunderkinda čije vrijeme tek dolazi

1. Jack Wilshere, velika Arsenalova nada, 16-godišnji supertalentirani veznjak kojeg otočki novinari smatraju najboljim mladim igračem i budućom velikom zvijezdom. Može odlučiti utakmicu svojim dodavanjima u prostor i ima fenomenalan udarac. Uz Arsenea Wengera trebao bi još mnogo napredovati.