Nogomet
Nogomet

Fabragas: Nisam pljunuo ni Ballacka ni Hortona!

Španjolski reprezentativac i jedan od najboljih nogometaša Arsenala, Cesc Fabregas našao se na meti optužbi nakon što je navodno pljunuo pomoćnog trenera Hulla Briana Hortona, a zatim se pojavio i video na internetu u kojem mladi Topnik ruši i unosi se u lice Ballacka, a mnogi misle da ga i pljuje. Fabregas tvrdi da nikad nikog nije pljunuo u životu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

21-godišnji Španjolac dugo je bio ozlijeđen, a kad se konačno vratio barem na klupu, odmah se našao usred skandala. Naime, u Hull Cityju tvrde da je Fabregas nakon utakmice četvrtfinala FA kupa pljunuo njihovog pomoćnog trenera Briana Hortona. Horton se žalio i FA će istražiti ovaj incident.

Da stvar bude gora po Fabregasa, pojavio se na YouTubeu video iz ožujka 2005. godine, kada je u Ligi prvaka Španjolac ušao u žestoki duel s Michaelom Ballackom, tada igračem Bayerna. Mnogi koji su gledali video zaključili su da je Španjolac pljunuo Nijemca. UEFA je istražila taj incident, ali nikad nije kaznila Fabregasa.

Nisam nikad nikog pljunuo u životu. To je odvratna navika. Zašto bih to napravio u utakmici koju uopće nisam igrao?

'Bilo je to prije četiri godine kad sam uklizao Ballacku i nakon toga vikao na njega jer sam mislio da nisam uopće napravio tako oštar start kao što je on odglumio. Nisam pljunuo! Nisam ponosan na taj incident ali imao sam 17 godina,' izjavio je Fabregas za The Sun.

'Ljudi mogu naći koliko hoće videa iz doba dok sam imao 17 godina, a i kad sam imao 12 i igrao za školsku ekipu, no to ništa ne mijenja. Nisam pljunuo na pomoćnog trenera Hulla. Nisam nikad nikog pljunuo u životu. To je odvratna navika. Zašto bih to napravio u utakmici koju uopće nisam igrao?,' pita se Fabregas, a engleski nogometni savez donijet će konačnu odluku je li Španjolac kriv ili nije.

'Nisam nervozan zbog toga. Nemam što sakriti. Ni kap sline nije izašla iz mojih usta, u to sam sto posto siguran,' zaključio je mladi nadareni veznjak koji će itekako biti potreban Topnicima u završnici sezone.