Nogomet
Nogomet

'Hrvatska je među najboljima u Europi, zato je napad najbolja obrana'

Izraelci su optimistični unatoč velikim problemima…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Izrael sutra će u 21 sat igrati novu utakmicu u nizu međusobnih dvoboja u kojima je dosad uvjerljivo bolja naša reprezentacija (5 pobjeda i 1 neriješen susret). Prije točno četiri godine slavili smo u Tel Avivu 4:3, a favoriti smo i ove subote.

>> VIDEO Bilić: Sad kad promislim, jako smo hendikepirani uoči Izraela!

Obje momčadi imaju po četiri boda, te imaju problema s izostancima. Ipak, čini se kako gosti imaju puno većih problema. Dok će nama nedostajati kapetan darijo Srna zbog dva žuta kartona, te Petrić i jelavić zbog ozljeda, Izraelu neće igrati najvažniji igrač – Yossi Benayoun.

'Imamo volje i motivacije. Sviđa mi se stav mojih igrača uoči dvoboja s Hrvatima. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Europi i ne možemo se priuštiti samo branjenje. Napad je najbolja obrana', najavio je meč izbornik Izraela, Luis Fernandez koji je dosta kritiziran nakon 'nule' u Gruziji.

Sada je francuski Bask u još većim problemima. Nema kapetana Benayouna iz Chelseaja, veznjak Celtica Biram Kiyal nije ni otputovao iz Glasgowa zbog problema sa želucem, a upitni su Lior Rafaelov iz Maccabi Haife te Eran Zehavi iz Hapoela iz Tel Aviva.

Vratar Mallorce Dudu Aouate nosit će kapetansku vrpcu protiv Hrvatske, a tamošnjim je medijima ponudio optimistične izjave.

'Pred nama je težak meč, ali dobro smo proučili Hrvate i spremni smo. Ovo je jedan od najvažnijih susreta u kvalifikacijama i naravno da ćemo ući u meč s vjerom u pobjedu. Hrvatska je objektivno bolja momčad, no vjerujem u pobjedu pred našim navijačima', kaže Dudu Aouate.

Jerusalem Post piše kako Luis Fernandez još ima nekoliko dvojbi što se sastava tiče. Obrambeni dvojac trebali bi činiti Tal Ben-Haim iz West Hama i Dekel Keinan iz Blackpoola, ali još nije sigurno ni da Bask neće postaviti petoricu u obranu. Benayouna će, barem pokušati, zamijeniti Gili Vermut dok bi Bibras Natcho trebao istrčati u vezi umjesto Kiyala.