Nogomet
Nogomet

'Englezi nam kažu da se opustimo, oni neće izgubiti'

Suigrači iz Tottenhama uvjeravaju Modrića da Engleska u Ukrajinu ide po pobjedu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Sljedeću subotu odigrat će se ključna utakmica kvalifikacijskog ciklusa za SP 2010. u našoj skupini, između Ukrajine i Engleske. Sve osim trijumfa Mihajličenkove momčadi ide na ruku Vatrenima. Englezi pak nemaju namjere pustiti utakmicu.

'Razgovaram s mojim suigračima, Defoe, Crouch i Lennon kažu da se samo opustimo jer nema izgleda da oni tu utakmicu shvate površno. Štoviše, govore mi da jedva čekaju novu utakmicu jer su u sjajnom raspoloženju i žele nastaviti uspješan niz u koji su ušli,' izjavio je za Sportske novosti Luka Modrić koji također priznaje da se Englezi u klubu nisu naslađivali visokom pobjedom 5-1 nad Hrvatskom na Wembleyju.

'Malo su se zezali na naš račun, ali ništa posebno. Jednostavno su bili sretni što su pobijedili i uživaju u oduševljenju javnosti i publike. Nakon silnih razočaranja u prošlom kvalifikacijskom ciklusu to je posve normalno.'

Hrvatsku za 10 dana čeka Kazahstan u Astani, utakmica koju naši ne smiju izgubiti.

'Mnogo ovisi i o utakmici Ukrajinaca s Englezima. Mi u svakoj opciji moramo pobijediti. Bit će teško jer su oni rasterećeni i doma uvijek motivirani učiniti nešto više.'

Ozlijedio se Eduardo, Hrvatska ima takve i slične pehove tijekom cijelog kvalifikacijskog ciklusa.

'Pa to je stvarno strašno što nas je snašlo u ovim kvalifikacijama, pravi križni put. Baš sam neki dan pričao s drugim dečkima iz reprezentacije, kao i s izbornikom Bilićem, i zaključio kako ćemo, ako izborimo vizu za SP u ovim okolnostima, u Južnoj Africi napraviti neko čudo! Mora nam se vratiti ta niska pehova,' nada se Modrić koji bi se još ovaj mjesec treba vratiti na nogometne terene.