Nogomet
Nogomet

Huliganski kaos na ulicama Glasgowa: Dvojica izbodenih u žestokom okršaju su navijači Osijeka

Nemile scene dogodile su se u Škotskoj u blizi kultnog Ibroxa.

Sukob Kohorte i navijača Rangersa (Screenshot)

Uzvratna utakmica drugog pretkola Europske lige između Rangersa i Osijeka imala je ružnu uvertiru.

U Glasgowu je oko 19:00 po lokalnom vremenu došlo do žestoke tučnjave između pripadnika Kohorte i navijača domaćeg sastava, koju malobrojni policajci nisu uspjeli spriječiti. Osim šaka, koristile su se i baklje i kamenja i sve drugo što se jednim i drugima našlo pri ruci.

Vijest o tučnjavi ubrzo je postala glavna u škotskim medijima koji prenose kako je u blizini stadiona nekoliko minuta vladao potpuni kaos, prije nego li je policija uspjela normalizirati stanje, stigavši s velikim brojem vozila, policajcima na konjima i - helikopterom.

Dvoje ljudi je hospitalizirano zbog ubodnih rana, moguće od razbijenog boca, a Glas Slavnije piše kako se radi o navijačima Osijeka iako to nije potvrđeno.

U škotskim medijima mogu se naći izjave svjedoka koji redom tvrde da se skupina gostujućih navijača pojavila niotkuda i napala skupinu Rangersovima ultrasa. Nakon prvotnog juriša navodno je došlo do ubadanja jednog navijača Osijeka nakon čega su se oni odlučili povući prema stadionu te je krenuo lov domaćih huligana.

Također, domaći su huligani pokušali plasirati glasine kako je ubodena i jedna policajka, ali te su informacije pokazale kao lažne vijesti.

Škotska policija dugo je odbijala ponuditi prave informacije o tim kaotičnim scenama jer navode kako se "navijački incidenti obrađuju po posebnoj proceduri".

Inače, iz Osijeka je u Glasgow doputovalo 100-tinjak pripadnika Kohorte, a nagađa se da ih je još otprilike toliko stiglo iz Irske, gdje je posljednjih godina veliki broj Slavonaca otišao trbuhom za kruhom.

Nažalost, nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Europske lige, oni su u uzvratnom susretu 2. pretkola na gostovanju kod navedenog Rangersa na Ibrox Parku u Glasgowu odigrali 1-1 (0-0). Prva utakmica prije tjedan dana u Osijeku završila je pobjedom Rangersa od 1-0, pa je škotski velikan prošao dalje s ukupnih 2-1.