Nogomet
Nogomet

Posljednja opomena Uefe: Maksimir je užas!

Uefin ekspert Jim Burton ponovno je posjetio glavni grad Hrvatske, a isti taj čovjek bio je u Zagrebu i prije dvije godine. Naime, UEFA nije slučajno poslala istu osobu, jer on najbolje poznaje stanje oko izgradnje stadiona u Maksimiru - a situacija je alarmantna...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Burton je trebao procijeniti je li stadion Dinama prikladan za najelitnije klupsko natjecanje. Iz godine u godinu budžet i zahtjevi za natjecanje u Ligi prvaka su sve veći, a ekspert Uefe nije previše zadovoljan viđenim.

Ocjena je negativna - neće nam više progledavati kroz prste

Ono što je najžalosnije, kako navodi Burton – u protekle dvije godine nije ništa napravljeno i to treba zabrinuti sve ljude u klubu, ali i gradske čelnike.

Činjenica da je stadion praktički u istom izgledu kao kod njegovog posljednjeg posjeta, dovoljno govori. Tako da će izvještaj koji će dobiti UEFA biti jako negativan i loš.

<< I Uefa zgrožena Maksimirom, upitna Liga prvaka u Zagrebu

'Potpuno sigurno mogu potvrditi da će izvještaj po pitanju rasvjete, sanitarnih čvorova i dijelova press prostora bit izrazito negativan', objasnio je svoje stajalište direktor Dinama.

'Mi ćemo već sutra uputiti Gradu Zagrebu zahtjev za hitnu proceduru oko rješavanja svih problema, jer UEFA nam je dodijelila žuti karton i mislim da nam više neće progledavati kroz prste', izjavio je Damir Vrbanović.

Kako je ostalo jako malo vremena do početka nove sezone, u Dinamu nemaju puno kredita prije nove inspekcije. 'Za natjecanje u Ligi prvaka i Europskoj ligi svi zahtjevi moraju biti ispunjeni', prenio je još jednom direktor Modrih.