Nogomet
Nogomet

Dinamo uzeo naslov, može li Hajduk do Kupa?

Večeras nas očekuje novi okršaj naših najvećih klubova. Na Maksimiru razgoropađeni Dinamo dočekuje ranjenog Hajduka, domaćin je pred osvajanjem prvenstva, no želi duplu krunu, dok je Hajduku za spas sezone ostalo ovo utješno finale.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Maksimirski stadion ugostit će od 20.15 finale Hrvatkog nogometnog kupa u kojem se sastaju vječni rivali domaćeg nogometa. Bila je ovo uzbudljiva sezona u kojoj se prvak saznao i prije nego je to bilo očekivano. Dinamo već drži obje ruke na peharu prvaka, ostalo je još samo da ga podignu.

>> 'Spremni smo potući se na Maksimiru'

>> Jurčić pred okršaj s Hajdukom: Ovo sam dugo čekao

>> FOTO: Vođa BBB-a i Hrgović – zagrljeni!

>> Andrić kažnjen, Hajduk jako oslabljen na Maksimiru

S druge strane, Hajduk na Maksimir dolazi po rezultat koji bi mu pružio šansu da za dva tjedna na Poljudu ipak dođe do trofeja ove sezone. Iza njih su dva svježa poraza koja itekako peku, jer su zbog njih morali odustati od titule. Kup je njihova utjeha.

Gledajući trenutnu formu i cjelokupnu situaciju Dinamo je apsolutni favorit za osvajanje dvostruke krune. Jurčićeva momčad posljednjih tjedana igra sjajno i 'lomi' protivnike igrom i trkom. Modri dosta zabijaju, i to sa svih strana, a atmosfera u momčadi je na vrhuncu.

No podcjenjivanje ranjenog Hajduka moglo bi im se osvetiti. Na Jurčiću je da se to ne dogodi i da motivira momčad. Hajduk ih je ove sezone dva puta pobijedio pa je želja za uzvratom kod igrača sigurno na najvišoj razini, a osvajanje dvostruke krune bio bi novi udarac rivalu.

Splićani su ove sezone pokazali da znaju kako pobijediti Dinamo i na Maksimiru i na Poljudu. Njihova je snaga u duel igri pa ponovno možemo očekivati velik broja prekršaja s njihove strane. No Hajduk nema igru koja može iznenaditi i Jurčić to zna. Bijelima nedostaje kažnjeni kapetan Andrić koji sa Skokom čini kičmu momčadi, pa će posebno inspirirani morati biti Kalinić i/ili Gabrić.

Mišinu mana je što nema igru kada mu protivnik duplira bokove, no tajanstveno je najavio neke promjene i kaže kako je spreman na veliku borbu. Hoće li Miše nadmudriti Jurčića u njihovom prvom izravnom sudaru ili će Jurčić nastaviti s uvjerljivim predstavama koje 'brišu' suparnike? Jedno je sigurno, nova era mladih stručnjaka na kormilima svojih najdražih klubova počinje međusobonom bitkom za Kup.

Dinamo: Butina – Lovren, Bišćan, Kovač, Hrgović – Tomečak, Vrdoljak, Badelj, Sammir – Slepička, Mandžukić

Hajduk: Subašić – J. Buljat, Vejić, Pandža, Šerić – Gabrić, Linić, Skoko, M. Buljat – Ibričić, Kalinić
 

Više o