Nogomet
Nogomet

Derbi: Modre legende bolje od Hajdukovih

Derbi Dinama i Hajduka opravdava svoj epitet i kada igraju legende ovih klubova s podebljim zalihama sala na mjestima gdje su nekad stanovali trbušni mišići. Karakter je bio humanitaran, a utakmica prava muška.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U sklopu humanitarne akcije 'Korak kroz život' legende Dinama i Hajduka odigrale su utakmicu koja je, kao u nekadašnjim derbijima, ponudila neizvjesnost i dramu.

'Korak u život' je humanitarna akcija kojom se pomažu mladi štićenici domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji koji su navršili 18 godina te žele nastaviti obrazovanje odlaskom na fakultet.

Hrvatski izbornici zauzeli su svoje nove, privremene funkcije. Draženu Ladiću pripao je naravno plavi tabor, a Slavenu Biliću bijeli. Bolje je krenulo Biliću, jer je Jarni nakon dodavanja odličnog Tome Ercega zabio za 1:0. Sve je okrenuo Bilićev prvi suradnik Jurčević s tri gola, a jedan je nakon sjajne akcije ugurao i ministar Primorac.

Ardian Kozniku i Dean Računica zaslužni su za drugi Hajdukov gol, no Dinamo je odnio pobjedu. Robi Prosinečki nije izgubio stare navike te je svojim poznatim majstorijama zabavljao publiku.

Konačnih 4:2 nije zadovoljilo sjajnog Tomu Ercega. 'Bilo bi najrealnije da je ostalo neriješeno, al dobro, glavno da smo se zabavili i pomogli. Mi smo neki imali sreću da nešto napravimo u životu i zaradimo…treba pomagati drugima.'

Neka je prijateljska, neka je humanitarna, ali u derbijima se uvijek išlo u kost. 'U ovakvim se utakmicama uvijek ide čvrsto. Istina da je utakmica humanitarnog karaktera i da je rezultat u drugom planu, ali nitko ne voli izgubiti', rekao je Silvio Marić te dodao kako se nada da će prepune Gripe ugostiti uzvratnu utakmicu na još jednom humanitarnom spektaklu.