Nogomet
Nogomet

Čudesni Čech spasio Arsenal: Bentekeu obranio 'nemoguće'!

U uzbudljivoj utakmici vidjeli smo poništeni pogodak, pogođenu i prečku i stativu, kao i pregršt lijepih akcija i izrađenih šansi, ali ne i golove.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici trećeg kola Premierlige Arsenal i Liverpool odigrali su 0:0 na Emiratesu.

U izrazitno dinamičnom dvoboju svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme - Redsi su bili dominantni u prvom, a Topnici u drugom dijelu, ali konačan rezultat ostao je onaj početni.

Najveće zasluge za to idu fantastičnim izdanjima obojice vratara, a posebno inspirativan bio je Petr Čech koji je izludio igrače Liverpoola. Ukupno je Čech skupio osam obrana, a definitivno najbolja bila je ona iz 39. minute kada se sjajnom paradom bacio prema drugoj stativi i u padu uspio obraniti udarac Christiana Bentekea.

Inače, u prvom dijelu dvaput je Philippe Coutinho, u 3. i 45. minuti susreta pogađao okvir Arsenalova gola, a između toga poništen je gol Aaronu Ramseyu u 10. minuti zbog navodnog zaleđa (ponovljena snimka sugerirala je kako nedozvoljene pozicije nije bilo).

U nastavku je najbolju situaciju za gol imao Olivier Giroud, ali taj njegov pokušaj (iz 70. minute) odlično je obranio Simon Mignolet.

Arsenalu je prijetilo da po treći put u povijesti izgubi prve dvije domaće utakmice, što im se posljednji put dogodilo u '30-im godinama 20. stoljeća.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool i jednom opasno zaprijetio Arsenalovim vratima, kad je nakon udarca iz kuta pucao glavom, ali je netko do domaćih obrambenih igrača blokirao njegov pokušaj.
 

 

Standings provided by