Nogomet
Nogomet

Capello: Ja neću biti 'budala s kišobranom'

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren ušao je u antologiju engleskog cinizma nakon poraza od Hrvatske 3-2 na Wembleyju prije nepune dvije godine...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Engleskoj je u toj utakmici trebao samo jedan bod za plasman na Euro 2008. godine. No, Hrvatska, koja je već osigurala plasman na europsku smotru, pobjedom je uništila Engleze i zakinula ih za nastup na Europskom prvenstvu.

>> Capello: Bilić me je izjavama krasno motivirao

Tadašnji izbornik domaće selekcije Steve McClaren dobio je vrlo brzo otkaz, a engleska javnost naveliko je ismijavala njegovu pojavu s kišobranom tijekom utakmice, te mu je nadjenula nadimak 'Wally with a Brolly' (Budala s kišobranom).

McClarena je, sa znatno više uspjeha, naslijedio talijanski mag Fabio Capello, pod čijim je vodstvom 'Gordi albion'' ostvario maksimalni učinak u dosadašnjem dijelu šeste kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo, a eventualnom pobjedom protiv Hrvatske na Wembleyju u srijedu, Engleska bi i matematički potvrdila plasman na svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine.

Na pitanje hoće li na utakmicu ponijeti i kišobran, Capello je uz smijeh odgovorio:

'Neću! Mislim da će u srijedu biti suho, bez oborina.'

Više o