Nogomet
Nogomet

Imaju niz poput Chelseaja, ali način na koji pobjeđuju nogomet ne pamti

Portugalski četvrtoligaš Canelas 2010 pronašao je novi način kako da dođe do prvog mjesta u svojoj ligi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Momčad Canelasa iz četvrtog razreda portugalskog nogometa u sličnom je nizu kao engleski Chelsea, ali njihova situacija je nešto drugačija.

Canelas 2010, za koji igra i nekoliko članova Portove ultras grupe, pobijedio je u 11 utakmica zaredom i to sve istim rezultatom - 3:0. Ali zato što su svi njihovi protivnici odbili igrati protiv njih. Oni tvrde da će radije ostati po strani nego igrati u ''terorističkom okruženju''.

Umjesto toga, Canelasovi protivnici plaćaju 750 eura kazne i prepuštaju im pobjedu od 3:0. Kao što se vidi u priloženom videu, igrači Canelasa 2010 itekako teže fizičkoj igri, a rekli bi i brutalnim startovima.

Canelas je neporažen u 17 utakmica ove sezone, pobijedivši u njih 16, a 12 od 13 momčadi iz njihove divizije odbilo je igrati protiv njih. Četiri igrača Canelasa su i članovi Portove ''Super Dragons'' ultras grupe, uključujući i kapetana Fernanda Madureira.

Ako Canelas kojim slučajem osvoji ligu, a na dobrom je putu, imat će priliku ući u playoff za treću ligu. A to bi mu donijelo i pravo igranja Portugalskog kupa, gdje primjerice može izvući Porto.