Nogomet
Nogomet

VIDEO: Blatter favorizira Portugal, Ćiro i BiH šokirani!

Predsjednik FIFA-e izjavio je kako Svjetsko prvenstvo bez C. Ronalda ne bi imalo smisla.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Stožer i BiH reprezentaciju naljutila je ali uvelike i zabrinula izjava predsjednika FIFA-e Seppa Blattera. Bez Messija i Cristiana Ronalda Svjetsko prvenstvo nema smisla, odnosno ne bi bilo zanimljivo, ispalio je prvi čovjek svjetske nogometne organizacije. Želi li FIFA možda nešto poručiti 'maloj' zemlji Bosni i Hercegovini. Iako je teško govoriti o nekakvoj uroti protiv BiH ovako otvorena Blatterova izjava doista je nesportska i nije dobrodošla.

>> VIDEO: Nesreća spriječila BiH da izvuče remi

Na izjavu Blattera reagirao je i izbornik BiH, sveprisutni Ćiro Blažević:

'Ja ne vjerujem da je on takvu omašku napravio i tako diskreditirao našu momčad. Ja ću i taj detalj iskoristit da motiviram momke za tu odlučujuću utakmicu.'

No Blatterova otvorena izjava zapravo ne čudi s obzirom da je FIFA tek mjesec dana prije kraja grupnog dijela kvalifikacija donijela pravilo o nositeljima. Tako su proglašeni nositelji i nenositelji kako bi se izbjegli sudari najjačih reprezentacija po FIFA-inom rankingu. Takvo mijenjanje pravila usred kvalifikacija logično je naišlo na ogorčenje kod predstavnika 'malih' zemalja. Nositelji su tako postali: Rusija (6.mjesto po Fifinom rankingu), Francuska (10.), Grčka (12.), Portugal (17.), dok su nenositelji Ukrajina (25.), Irska (38.), Bosna i Hercegovina (46.), Slovenija (54.)

Činjenica je da bi prolazak Portugala s Ronaldom na SP bio popularniji u svjetskim okvirima, a time bi donio i veći novac FIFA-i nego prolaz BiH. No, izjava glavnog svjetskog nogometnog čelnika ništa je do li skandalozna i nesportska. Iako u prvom dvoboju između Portugala i BiH nije bilo velikih sudačkih pogreški, nije bilo teško uočiti lako sviranje prekršaja za Portugal na rubu BiH šesnaesterca.

>> Dramatični događaji za vrijeme i nakon utakmice BiH!

Nećemo sad govoriti o svjetskoj uroti i zbog tri isključujuća žuta kartona, ali u BiH će sigurno dočekati Blatterovu izjavu na nož. Najbolji način da BiH pokaže što misli o Blatterovoj izjavi je da odigra savršenu utakmicu na Bilinom polju i pobijedi i izbaci Portugal. Tada mogu poslati Blatteru pismo kako im je žao što neće moći gledati Cristiana Ronalda ali da se ne brine, moći će gledati BiH Zmajeve.