Nogomet
Nogomet

'Bilić zaslužuje pažnju zbog svojih sposobnosti, a ne Mourinho'

U sklopu 10. kola engleske Premierlige Slaven Bilić upisao je još jednu veliku pobjedu sa svojim West Hamom kada je pred ispunjenim Boleyn Groundom slavio protiv Chelseaja s 2:1...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

West Ham je sasvim zasluženo upisao i četvrtu veliku pobjedu ove sezone, nakon što je prethodno slavio protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja (sve u gostima). Ovo je prva domaća velika pobjeda Slavena Bilića u njegovoj premijernoj sezoni na klupi 'čekićara'.

"West Ham je bio vrlo impresivan u 2:1 pobjedi protiv Chelseaja, a zasluge za taj rezultat moraju ići Slavenu Biliću. Njegova je momčad radila na svim cilindrima i svaki njegov potez bio je poput 'Midinog dodira' (pretvara sve u zlato). U završnici utakmice je uveo Andyja Carrolla koji je zabio pobjednički pogodak, zbog nemogućnosti da zaigra Victor Moses u početni sastav je uvrstio Maura Zaratea (doveo West Ham u vodstvo), a kako nije mogao računati na Winstona Reida u obranu je stavio Jamesa Collinsa, koji je Diega Costu učinio neprimjetnim", prenosi britanska verzija ESPN-a.

"Bilić je u potpunosti promijenio West Ham. Protiv Chelseaja, West Ham je bio impresivan u obrambenom segmentu, a potom i u kontranapadu. To je dovelo do brojnih frustracija kod nogometaša Chelseaja, ponajviše kod Nemanje Matića (crveni karton) i menadžera Josea Mourinha (završio na tribinama), koji je nakon utakmice odbio sudjelovati na konferenciji za novinare".

Strijelac pobjedničkog pogotka Carroll pohvalio je Bilića i njegov pristup ozljedama koje su gotovo uništile njegovu karijeru.

"Odličan je osjećaj vratiti se na travnjak, pa čak i ako je u pitanju samo 20-ak minuta. Dugo sam bio ozlijeđen tako da prihvaćam svaku minutu provedenu na travnjaku. Moj povratak je umjeren i trener (Bilić) to razumije. Trenirati jedan dan, pa propustiti drugi je je puno lakše za mene i moje tijelo", rekao je engleski napadač.

Nakon nepotpunog 10. kola West Ham se nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, sa svega dva boda manje od vodećeg Arsenala i jednim manje od Manchester Cityja. Upravo će City imati priliku vratiti vrh ljestvice, ali za to će mu trebati barem bod na gostovanju kod Manchester Uniteda.