Nogomet
Nogomet

Bilić protiv McClarena po prvi put nakon famozne pobjede na Wembleyju

Trener West Hama Slaven Bilić danas, 11. rujna, slavi 48. rođendan. Njegovi igrači za poklon mu žele darovati pobjedu protiv Newcastlea...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Newcastle danas vodi Steve McClaren kojeg je Bilić kao izbornik hrvatske reprezentacije nokautirao u legendarnoj pobjedi na Wembleyju.

"Radujem se što ću vidjeti McLarena, bit će to prvi put da smo na suprotnim klupama od te utakmice u studenom 2007. Toga ćemo se susreta obojica sjećati, ali sa suprotnim emocijama. No, to nema utjecaja na naše današnje poslove" poručio je Bilić, prenose engleski mediji.

Bilić se prisjetio utakmice koja je završila 3:2.

"To je jedna od najvažnijih pobjeda u povijesti Hrvatske. Sjećam se da smo poveli 2:0, ali nismo zaslužili. Trebalo je biti 0:0 ili 1:0 za Englesku. No, zabili smo drugi gol i bilo je jako teško igrati protiv nas".

Engleski su mediji nakon poraza "razapeli" McClarena. Ostat će upamćena scena na kojoj on stoji s kišobranom...

"Kišobran mu nije pomogao. Bilo mi ga je žao nakon svega. Morate se prema njemu odnositi s poštovanjem. Steve ima veliku karijeru, poznaje nogomet i jako je pristojan", kaže Bilić.

Bilić se s McClarenom susretao i nakon Wembleyja, ali ne na travnjaku.

"Pratio sam hrvatske igrače kada sam bio izbornik. Tako sam posjetio Wolfsburg kojega je tada vodio Steve, a tamo je igrao Mario Mandžukić. Razgovarali smo nekoliko sati i uživao sam u njegovom društvu. On je jako dobar trener, što je dokazao u Nizozemskoj kada je odveo Twente do prvog naslova prvaka. Također je i pravi gentleman. Radujem se što ću se ponovo srest s njim".

Bilić se osvrnuo i na nedavnu sjajnu pobjedu nad Liverpoolom na Anfieldu.

"3:0 protiv Liverpoola je jedan od rezultata koji je promijenio povijest ovoga kluba. Tamo nismo slavili od 1963. i sada smo konačno prekinuli taj niz. To nije bila obična pobjeda, bilo je to puno više i donijela nam je samopouzdanje".