Nogomet
Nogomet

Beskrajna tuga: U Argentini pokopan nesretni Emiliano Sala

Posljednjem ispraćaju nazočile su tisuće ljudi...

Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Foto: Afp

Galerija

U mjestašcu Progreso u argentinskoj pokrajini Santa Fe pokopan je Emiliano Sala.

Nesretnom nogometašu na posljednji ispraćaj došle su tisuće ljudi, svi su bili u suzama, a posebno članovi njegove uže obitelji.

Teško su se mirili s gubitkom svog Emiliana, mladića kojemu je život ugašen u trenucima najveće (nogometne) sreće.

Sala je bio na vrhuncu karijere, potpisao je ugovor za Cardiff City za odštetu od 17 milijuna eura, ali nije želio otići bez pozdrava iz svog dotadašnjeg kluba Nantesa. Nakon što je prošao liječnički ugovor s Cardiffom i potpisao ugovor, zamolio je svoje nove klupske čelnike da mu dozvole da se na jedan dan vrati u Francusku kako bi organizirao oproštajnu zabavu za suigrače s kojima je igrao protekle tri i pol godine.

Kad je sve to već prošlo, preostalo mu se vratiti iz Nantesa u Cardiff. Nažalost, tada se dogodila tragedija. Mali privatni avion, kojim su letjeli on i pilot David Ibbotson, se srušio. Nestao je s radara iznad otočića Alderney u Engleskom kanalu, a nakon nekoliko bezuspješnih dana traganja potraga je obustavljena.

Njegova obitelj nije odustajala, odlučili su sami financirati daljnju potragu, a s novčanim donacijama su pomogle i neke nogometne zvijezde. Ta druga potraga urodila je plodom. Zahvaljujući korištenju najsuvremenije sonarne tehnologije za pretraživanje morskog dna već nakon šest sati lociran je zrakoplov kojim je Sala letio, a primijećeno je i da se unutra nalazi tijelo. Nekoliko dana kasnije utvrđeno je da se radi o Sali...

Više o