Nogomet
Nogomet

Lampard naciljao pojačanje za Chelsea: Čudo od djeteta - ima 15 godina, a već igra seniorski nogomet

Čini se kako su Bluesi pronašli način kako ga dovesti i pobijediti druge zainteresirane klubove.

Chrisene je nadomak Chelseaja (Screenshot: YouTube)

Galerija

Zbog nepravilnosti oko registriranja maloljetnih nogometaša, Chelsea se nalazi pod zabranom FIFA-e sve do ljetnog prijelaznog roka 2020. godine.

Nove igrače ne smiju dovoditi ni ovo ljeto niti nadolazeće zime pa su već sad okrenuti akvizicijama koje bi mogli dovesti u ljeto iduće godine.

Jedan od takvih je Benjamin Chrisene, dječak koji ima samo 15 godina, a zbog svog talenta i fizičke snage koju posjeduje već igra seniorski nogomet.

Liga kup je bio savršena prilika za debi

Chrisene je rođen 15. siječnja 2004., a njegov klub je četvrtoligaš Exeter City koji ga je na početku ovoljetnih priprema priključio prvoj momčadi. Svjesni kakvog bisera imaju, odlučili su ga već sad polako uvoditi u seniore pa je tako nedavno i debitirao.

U dobi od 15 godina, sedam mjeseci i jednog dana na gostovanju kod Coventryja u prvom kolu Liga kupa ušao je u igru u 88. minuti, što će zauvijek pamtiti. Budući da se Exeter City bori za plasman među trećeligaše i svaki bod im je dragocjen u nastojanjima da izbore promociju, u klubu su procijenili da je bolje da Chrisene zasad igra za U-18 momčad, uz povremene nastupe za prvu ekipu, ovisno o tome kako se bude razvijala situacija i s ozljedama i s bodovima na ljestvici.

Ista pozicija koju je igrao Lampard

Chrisene igra na poziciji središnjeg veznog igrača, istoj onoj na kojoj je godinama u Chelseaju sjajan bio njihov aktualni menadžer Frank Lampard.

Upravo je Lampard čovjek koji najviše agitira za dovođenje Chrisenea, za koje su interes iskazali i Bayern i Liverpool.

Chelsea ga nije mogao dovesti ovog ljeta, neće moći ni u siječnju pa Lampard priprema teren za srpanj 2020., tako što ga je već pozvao na mini-ciklus treninga u Chelseajev kamp u Cobhamu. Chriseneov dolazak i treniranje s glavnim zvijezdama Chelseaja trebalo bi biti uvod u ono što slijedi: transfer iz Exetera.

Rezultati by SofaScore