Nogomet
Nogomet

Bayern München po 25. put osvojio naslov prvaka Njemačke!

Nogometaši minhenskog Bayerna nisu nastupili ove nedjelje, ali imaju jako puno razloga za slavlje jer su po 25. put u klupskoj povijesti osvojili naslov pobjednika njemačke Bundeslige...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bayern je u subotu s minimalnih 1:0 slavio protiv Herthe i otišao na 15 bodova prednosti ispred Wolfsburga, kojeg je u nedjelju čekalo gostovanje kod Borussije Mönchengladbach. Da bi 4 kola prije kraja ostao u igri, Wolfsburg je morao slaviti, međutim to se nije dogodilo. 

Domaćin je slavio golom Maxa Krusea u 90. minuti, što je Bayernu donijelo nedostižnu prednost i naslov prvaka. 

Prvi je to trofej za trenera Pepa Guardiolu od tri koja lovi do kraja sezone. Za očekivati je da će uzeti i njemački DFB Pokal, a najteži zadatak očekuje ga u Ligi prvaka. U polufinalu čeka 'njegova' Barcelona, a ukoliko prođe vjerojatno branitelj naslova Real Madrid, koji igra protiv Juventusa.

U drugom nedjeljnom susretu Paderborn je odigrao 2-2 protiv Werdera i propustio priliku napustiti zonu ispadanja. Paderborn je vodio 2-0, no Werder je uspio izjednačiti. Strijelci za Paderborn bili su Mario Vrančič (25) i Moritz Stoppelkamp (27), a za Werder golove su postigli Davie Selke (45) i Izet Hajrovic (76).

Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Stuttgart (27) i Paderborn (28), dok je HSV sa 28 bodova na 16. mjestu koje osigurava dodatne kvalifikacije.

Bundesliga, rezultati:

Borussia M. - Wolfsburg 1-0 (Kruse 90)

Paderborn - Werder 2-2 (Vrancic 25, Stoppelkamp 27 / Selke 45, Hajrovic 76)

 

Standings provided by

Više o