Nogomet
Nogomet

Bahata i licemjerna odluka nedostojna velikog kluba: Ramos razbjesnio navijače Barcelone!

Barcelona je već proslavila novi naslov prvaka Španjolske, a u nedjelju će to učiniti još jednom.

Barcelonin pozdrav prvaku Realu 2008. godine (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Pobjedom u La Coruni kod Deportiva Barcelona je osigurala novi, ukupno 25. naslov prvaka Španjolske. Sedma je to titula za Barcu u posljednjih 10 sezona, što zorno demonstrira njihovu dominaciju u Primeri. Ta Barcelonina superiornost u španjolskim okvirima nešto je što teško prihvaćaju u redovima njihova najljućeg rivala Real Madrida i što, očito, teško podnose.

Dokaz tome jest i najava onog što će se dogoditi ove nedjelje na Camp Nouu. Odnosno, onog što bi se trebalo dogoditi, ali neće.

Naime, u nedjelju se s početkom u 20:45 u Barceloni igra El Clasico, Real stiže na noge Barci koja priprema slavljeničku atmosferu.

U Španjolskoj je dugogodišnja tradicija da ako neka momčad osigura naslov prvaka prije kraja prvenstva, u prvoj idućoj njihovoj utakmici suparnik ih mora pozdraviti tako da im priredi šampionski doček po izlasku iz tunela na travnjak. Igrači stanu u špalir i plješću novim prvacima, ali to ove nedjelje neće biti slučaj.

Potvrdio je to kapetan Reala Sergio Ramos.

"Barca slavi naslov prvaka, to su i željeli, ali mi im nećemo prirediti 'počasnu stražu'. Točka", s dosta prepotencije Ramos je odgovorio na novinarsko pitanje.

Prije 10 godina Barca je ispala dostojanstvena prema Realu i Ramosu

Realov kapetan je ili zaboravio situaciju iz 2008. godine ili je veliki licemjer. Te godine je Real Madrid pod vodstvom Fabija Capella, baš kao i Barca ove godine, ranije osigurao naslov prvaka i Barcelona mu je dolazila na Santiago Bernabeu.

Katalonci su, predvođeni kapetanom Carlesom Puyolom, napravili doček Realovim igračima, među kojima je, pogađate, bio i Ramos. Kao i još jedan igrač koji je još uvijek u Realu – Marcelo.

Taj respekt i poštovanje prema uspjehu najvećeg rivala nešto je oko čega ne bi trebalo biti dileme ni kod Reala ni kod Barcelone. Ali očito se u međuvremenu, barem kad je Ramos u pitanju, izgubilo...

Naravno, ne treba posebno napominjati na koji su način navijači Barcelone doživjeli tu Ramosovu poruku.