Nogomet
Nogomet

Sjajan posao Atletica: Došao na mala vrata, a sad su u strahu da im ga ne otmu velikani

Madridski klub je, odavno se to može reći, napravio sjajnu stvar s dovođenjem ganskog veznjaka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Pauza od utakmica prouzrokovana pandemijom koronavirusa dobar je trenutak za nogometne klubove da se bace na druge važne aktivnosti, kako one vezane uz transfere tako i na pregovore s važnim prvotimcima glede produženja ugovora.

Tim smjerom funkcionira i Atletico Madrid koji ovih dana nudi novi ugovor svom veznjaku Thomasu Parteyju.

Premda ga aktualni ugovor s Atleticom veže do 30. lipnja 2023., u klubu mu nude novi jer se reprezentativac Gane našao na radaru Arsenala i Manchester Uniteda koji neće imati nikakvih problema dovesti ga u svoje redove.

Manchester United i Arsenal lakoćom mogu platiti aktualnu klauzulu

Naime, u sadašnjem ugovoru Partey ima izlaznu klauzulu od 50 milijuna eura što nije preskupo ni za Topnike ni za Crvene vragove, a upravo je ta činjenica okidač Atleticu da dogovori nove uvjete s ovim vrlo zahvalnim defenzivnim veznjakom.

Osim povećanja plaće i produljenja do ljeta 2025., Atletico želi ugraditi klauzulu od okruglih 100 milijuna eura što bi, naročito u današnje doba neizvjesnosti, trebalo ohladiti sve zainteresirane, a Partey bi, za zbilja još pet godina ostane na Wanda Metropolitanu, sve najbolje dane karijere dao madridskom klubu.

Partey je u Atletico došao s 19 godina i to izravno iz Gane, nakon što je u klubu Odometah FC odigrao tek jednu seniorsku sezonu.

Skauti Atletica odradili su tu fenomenalan posao jer je za kikiriki došao igrač koji danas vrijedi na desetke milijuna eura...