Nogomet
Nogomet

Ancelotti tajanstven oko Beckhama

Iako je na press konferenciji uoči utakmice Carlo Ancelotti rekao kako David Beckham neće započeti utakmicu protiv Rome, Becks je na Oimpico istrčao već u startnoj postavi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon remi protiv Rome 2:2 Ancelotti je otkrio zašto je tajio da će Englez zaigrati od prve minute. 

'Razgovarao sam s igračima uoči utakmice i rekao im da namjeravam započeti s Beckhamom. Svi smo odlučili to tajiti i tako izbjeći preveliku medijsku pozornost i smanjiti pritisak na Beckhamovim leđima', kazao je strateg Milana.

'Beckham je u posljednjih nekoliko dana dokazao da je taktički inteligentan igrač. Trenirao je dobro, u dobroj je fizičkoj kondiciji i nastup od prve minute bio mu je nagrada što se tako brzo prilagodio novoj sredini. Mislim da su svi u momčadi sretni što je Beckham došao. Nikada se neću umoriti od ponavljanja kako je on izvrstan primjer pravog profesionalca koji stalno naporno radi', dodao je Talijan. 

>> Beckham debitirao, Roma i Milan remizirali

Debijem u dresu Milana bio je zadovoljan i sam Beckham. 

'Uživao sam u nastupu. Iznenadilo me što sam započeo od prve minute, ali uživao sam u pruženoj prilici', rekao je Beckham nakon utakmice i povukao paralelu između španjolske, engleske i talijanske lige. 

'Slično se igra, osim što se u Italiji još više pozornosti obraća na taktiku. Ali oduvijek je bilo tako i mislim da sam se dobro prilagodio', dodao je. 

Iako je Milan imao u dva navrata ugroziti Romin gol iz slobodnog udarca, priliku nije dobio Beckham, nego su ga izveli Andrea Pirlo i Ronaldinho. 

'Mislim da ćemo izvoditi slobodnjake naizmjence. Ako neki igrač ima osjećaj da može zabiti gol naravno da će on pucati, ali siguran sam da ću i ja dočekati svoju priliku', kazao je Becks te priznao da nema problema u komunikaciji s novim suigračima na terenu iako ne govori talijanski. 

'Većina igrača jako dobro govori engleski, a nogomet je jezik koji je lako naučiti'. 

Beckhamovom igrom bili su zadovoljni i njegovi suigrači, a pohvale na njegov račun uputio je i nizozemski veteran Clarence Seedorf.

'Mislim da je dobro odigrao. U drugom je poluvremenu bio bolji nego u prvom. Naravno da još mora pronaći pravi ritam, ali mislim da može biti jako zadovoljan svojom prvom utakmicom u Seriji A. On je inteligentan igrač i brzo se prilagodio. Mislim da u tri mjeseca koja će provesti u klubu može pomoći našoj momčadi i ja ću njemu pomoći da se osjeća što ugodnije za vrijeme svog boravka ovdje', kazao je Nizozemac.