Nogomet
Nogomet

Advocaat ostaje, Aršavin odlazi

Zenit iz St Peterbura još će godinu dana voditi nizozemski nogometni stručnjak Dick Advocaat koji je produžio je ugovor s ruskim prvoligašem, ali će zato prva zvijezda momčadi Andrej Aršavin napustiti klub.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Advocaat je u Zenit stigao u lipnju 2006. godine i pod njegovim vodstvom klub iz St Peterburga je osvojio rusko prvenstvo, Kup Uefa, te europski Superkup pobjedom protiv Manchester Uniteda.

Ove sezone Zenit ne igra prema očekivanjima. Tri kola prije kraja prvenstva zauzima peto mjesto, a titulu prvaka je već osigurao Rubin.

'Istina je, produžio sam ugovor na još jednu sezonu. Želimo vratiti titulu prvaka,' kazao je Nizozemac koji bi za produžetak ugovora trebao dobiti 4.5 milijuna dolara.

Sve je očitije kako će u lov na titulu krenuti bez Andreja Aršavina koji je obavijestio čelnike kluba kako želi raskid ugovora. Odlazak Aršavina iz Zenita bio je aktualan i tijekom ljetnog prijelaznog roka, ali su propali pregovori s Tottenhamom jer je ruski klub tražio 27 milijuna eura.

'Zenit mora odrediti realnu cijenu. Ukoliko me neće pustiti ostat ću u klubu, ali samo na papiru, jer igrati sigurno neću. To nije nikakav ultimatum, već normalna reakcija na sve što se događalo', poručio je Aršavin.