Nogomet
Nogomet

VIDEO: Navijači i klupske legende ne daju Maksimir

Dinamova Udruga navijača pojačana poznatim osobama iz sportskog i javnog života okupila se danas pred Maksimirskim stadionom s motom 'Ne damo Maksimir'. Riječ je o inicijativi koja se protivi preseljenju Dinamovog stadiona na novu lokaciju na Kajzerici.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Inicijativa za Maksimir počela je simbolično, paljenjem svijeća na spomeniku poginulim BBB u Domovinskom ratu. Mjesto koje za navijače ima veliku vrijednost i koje je jedan od brojnih pokazatelja emocionalne vezanosti za Maksimirsku lokaciju. Inicijativi za tzv. obranu Maksimira pridružile su se i legende kluba i poznati iz javnog života.

'Svi mi otkad znamo za sebe znamo za Dinamo i Maksimir, vezani smo emocionalno, životno, Dinamo je naš život, tu je pisana naša plava povijest, i svaka druga kombinacija i malverzacija po meni ne pije vodu,' rekala nam je modra legenda Slaven Zambata.

>> Bandić najavio referendum: Maksimir ili Kajzerica?

Maksimiru kao domu Dinama i reprezentacije potrebna je rekonstrukcija, ako treba i rušenje i izgradnja novog stadiona ali na istoj lokaciji mišljenja su okupljeni Dinamovci.

"Budući gradonačelnik, gradonačelnica trebaju transparentno krenuti sa uređenjem ovoga stadiona jer nikad neće doći neko iz Saudijske Arabije i odnijeti ga, on će uvijek ostati u ovoj zemlji ovom gradu,' izjavio je Dubravko Šimenc.

Članovi Inicijative protive se Bandićevoj najavi referenduma kojim bi se odlučivalo o rekonstrukciji ili preseljenju stadiona na Kajzericu. Svjesni su, kažu, da je Maksimir zanimljiva lokacija građevinskim lobijima ali previše je uspomena da bi se od njih tako lako odustalo...