Nogomet
Nogomet

Dvojica BBB-a dobili 30 dana zatvora u Mostaru

Dvojica navijača zagrebačkog Dinama koji su izazvali nerede u Mostaru i Gabeli kod Čapljine zadržana su u pritvoru na 30 dana dok je njih 14 predano policiji RH, potvrdili su u nedjelju iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dvojici Zagrepčana, navijača Dinama, koji su protekloga vikenda pritvoreni zbog izgreda u središtu Mostara, Općinski sud je odredio tridesetodnevni pritvor, potvrdili su iz suda. 

'Sudac za prethodni postupak Tarik Mehmedagić je nakon saslušanja u ponedjeljak odredio tridesetodnevni pritvor', potvrdili su za HINA-u iz suda ne otkrivajući identiteti zgrednika. 

Dvojici građana RH će se suditi pred Općinskim sudom u Mostaru.


>>
Mostar: Privedeno 14 navijača Dinama

Iz suda su pojasnili kako su dvojicu Zagrepčana nakon kriminalističke obrade prepoznali zaštitari kojima su huligani nanijeli tjelesne ozljede u izgredu koji se u noći s petka na subotu dogodio u središtu Mostara. 

Policija je nakon toga izgreda uhitila ukupno 14 huligana od kojih su desetorica iz Hrvatske koji su napali i teško ozlijedili dvojicu a lakše jednoga zaštitara ispred Stambeno-prodajnog centra Rondo u središtu Mostara.

Pripadnici BBB-a su došli u Hercegovinu gdje se njihov klub Dinamo nalazio na pripremama i sudjelovao na međunarodnom Memorijalnom turniru 'Andrija Anković' u Gabeli kod Čapljine.