FIGHT!
FIGHT!

Zelg Galešić uoči FFC 08: 'Ricco će se morati malo znojiti'

U Forumu Zagreb održana je konferencija za medije povodom FFC 08 borilačkog spektakla koji je na rasporedu ovog petka u zagrebačkoj Areni.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

FFC 08 gledajte UŽIVO na Novoj TV i OYO.hr ovog petka nakon 21 sat!

Pred novinare su izašli predsjednik FFC-a Orsat Zovko te borci Zelg Galešić, Ricco Rodriguez, Mladen Brestovac, Ivica Trušček i Francisco Barrio.

"Izuzetno mi je drago da smo uspjeli okupiti ovako elitne borce. Svi ste vidjeli da rastemo iz eventa u event, a ovo je definitivno najjača FFC-ova priredba do sada. Čak nekoliko mečeva moglo bi ovog puta konkurirati za glavnu borbu večeri", rekao je Zovko na početku.

Ricco u ovu borbu ulazi s dva poraza iza sebe, ali ista je situacija i kod njegovog suparnika Zelga.

"Dva poraza u posljednjim nastupima mene su zapravo samo motivirali da ovog puta treniram još jače i budem što spremniji za meč u Zagrebu. Iza Zelga su isto dva poraza, tako da sam uvjeren da gledatelje čeka odličan meč, oboje smo gladni pobjede", izjavio je nekadašnji UFC-ov prvak u teškoj kategoriji.

Ovo je meč dogovoren u "catch weightu" do 95 kilograma.

"Ja sam što se tiče kila u odličnoj situaciji, već sad sam spreman za vaganje, dok kod Rodrigueza ipak to nije slučaj. On će sutra prije vage morati pjevati pjesmice u sauni, a ja se osjećam odlično'', rekao je Zelg Galešić.

Čelni čovjek FFC-a još se jednom osvrnuo i na novi format eventa.

"Naša želja bila je gledateljima prirediti praktički dva odlična eventa u jednoj večeri. Mislim da smo to i uspjeli, u Areni će se održati sjajne borbe i na FFC-u i na FFC Challengeru. Ove godine tek postavljamo neke stvari, pratimo reakcije, dobili smo brojne zanimljive i korisne savjete i prijedloge, a uskoro ćemo predstaviti cijeli koncept za 2014. godinu", otkrio je Zovko.

Iz kaveza drugih kontinenata osim Ricca Rodrigueza stigao nam je argentinski Hrvat, prvenstveno dobar hrvač, Francisco Barrio: "Bio sam u argentinskoj reprezentaciji dosta godina, nekoliko puta prvak Argentine i Južne Amerike."

Bio je i sparing partner jednom od najpopularnijih svjetskih boraca, UFC prvaku Joseu Aldu: "Nisam ga gledao kao uzora nego kao običnog čovjeka kojem sam išao pomoć u hrvanju, ništa više."

Mladena Brestovca već smo upoznali. Gorostasni Zagrepčanin ima težak zadatak pred sobom - Turčina nizozemske škole kick-boksa, Alija Cenika: "Siguran sam da ide po nokaut, ali idem naravno i ja. Tako da nas očekuje vatrena i žestoka borba", poručio je Brestovac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.