FIGHT!
FIGHT!

UFC 210 donosi i okršaj sjajnih boraca koji sanjaju samo o naslovu

Nova TV u noći sa subote na nedjelju donosi vam novu borilačku poslasticu - UFC spektakl u američkom Buffalu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Uz borbu večeri na UFC-u 210 između Cormiera i Johnsona, najveći interes izaziva okršaj Weidmana i Mousasija - sjajnih boraca koji sanjaju samo o naslovu.

Bivši prvak Chris Weidman protiv čovjeka koji se to sprema postati - Gegarda Mousasija.

Okršaj top imena srednje kategorije bit će jedan od vrhunaca večeri u Key Bank Centeru, domu NHL momčadi Buffalo Sabresa. Sablje će za vikend ostati u koricama, a Arenom odzvanjati udarci.

"Weidman je dokazao kao prvak koji je zaslužio, traži ponovno tu priliku, ali Mousasi je taj koji je zapravo lav, traži svoj plijen. Mislim da je Mousasi u ovoj prilici u puno boljoj poziciji uzeti taj meč, jer ima dosta pobjeda koje je nanizao. I po meni je prije trebao dobiti tu priliku za titulu", smatra Igor Pokrajac, stručni sukomentator Nove TV.

Upravo je pojas koji je nekada bio u Weidmanovu vlasništvu ono što čini i najveću razliku između ovih boraca.

U nekim osnovnim parametrima dosta je sličnosti. Weidman je samo godinu dana stariji, a jednake su visine i težine. Obojica su odradila po 11 borbi u UFC-u, a Amerikanac se može pohvaliti većim rasponom ruku.

Chris Weidman proslavio se s dvije uzastopne pobjede nad Andersonom Silvom kojima je okončao dugogodišnju vladavinu velikog Brazilca. Naslov je kasnio obranio protiv Machide i Belforta, da bi ga krajem 2015. razvlastio Luke Rockhold.

"Na kraju dana, odlazim doma k predivnoj obitelji koja me voli. Imam navijače koji me vole, Bog je još uvijek dobar i vratit ću se", obećao je Weidman.

Ipak, vratio se porazom. Nakon Rockholda pobijedio ga je i Romero, te s dva uzastopna poraza ulazi u ring Mousasiju, Armencu rođenom u Teheranu, koji je kao četverogodišnje dijete preselio u Nizozemsku i nastupa pod njihovom zastavom, iako će nadimak "Armenski ubojica" dovoljno reći o tome kako se Mousasi osjeća.

Nakon posljednje pobjede protiv Halla poslao je jasnu poruku.

"Tko god ima pojas. Dolazim, ja dolazim", poručuje Mousasi.

Meč koji svakako treba vidjeti...