FIGHT!
FIGHT!

VIDEO Floyd Mayweather slavio protiv Mannyja Pacquiaoa

Floyd Mayweather pobijedio je Mannyja Pacquiaoa na bodove jednoglasnom sudačkom odlukom (118-110, 116-112, 116-112) u borbi za naslov prvaka svijetu u velter kategoriji po WBO, WBA, WBC i The Ring verzijama.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Na taj je način Floyd Mayweather ostao neporažen u profesionalnoj karijeri s omjerom 48-0 i na borbu je od rekorda slavnog Rockyja Marciana koji je završio karijeru s 49-0.

Mayweathera publika izviždala

„Zahvaljujem navijačima na podršci. Pacquaio je odličan borac, on je elita ovog sporta. Imao je svojih trenutaka, ali držao sam ga na distanci, pametno sam boksao i mogu reći da sam ga nadjačao i zasluženo slavio. Moj otac želio je da napravim više, ali morao sam paziti i držati Mannyja na oku. Posvećujemo pobjedu ocu“, izjavio je nakon meča Mayweather kojeg je publika izviždala.

VIDEO Zapisnik rješava kontroverzu: Evo tko je zadao više udaraca!

Kakva plejada zvijezda: Evo koje su 'face' gledale uživo 'meč stoljeća'!

Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao: Najskuplje borba u povijesti!

'Meč stoljeća' u brojkama: 74 milijuna dolara zarada od prodaje ulaznica

Doznajte osnovne podatke o Floydu Mayweatheru i Mannyju Pacquiaou

VIDEO Incident na vaganju: Pogledajte kako je Tyson umirio dosadnog navijača!

VIDEO Pacquiao dobio prvu bitku: Mayweather izviždan na svojem terenu!

"Moja iduća borba bit će u rujnu, a nakon toga idem u mirovinu", zaključio je Mayweather.

Manny Pacquaio bio je vidno razočaran.

"Mislio sam da sam dobio meč. Nije radio ništa. Udario sam ga mnogo puta i zaista sam mislio da sam dobio meč. Nije lako udarati kad se suparnik tako puno i dobro kreće", kazao je Filipinac i dodao:

"Mayweatherovi udarci nisu bili jaki. Mislio sam da sam pobijedio i zato nisam kretao u napad u 11. i 12. rundi. Borio sam se s većima od sebe i njegova mi veličina nije bila problem. Slijedi odmor pa ćemo vidjeti što dalje", zaključio je "Pac-Man".

Meč kasnio zbog uplata PPV-a

Na „meču stoljeća“ Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao, u lasvegaškom MGM Grand Hotelu, skupila se gotova cijela američka društvena krema, pola Hollywooda, brojne filmske i sportske zvijezde, od bivših slavnih boksača Mikea Tysona i Evandera Holyfielda do dvojice najvećih košarkaša Michaela Jordana i Magica Johnsona, nebrojeni poznati političari i biznismeni…

Meč težak 300 milijuna dolara, koliko su podijelili boksači u omjeru 60/40 za Amerikanca, najavila su dvojica najpoznatijih najavljivača ovakvih spektakularnih priredbi, Michael Buffer i Jimmy Lennon, najpoznatiji po svojim uzvicima prije mečeva „Let's get ready to rumble!“ i „It's show time!“

Zanimljivo je da je meč malo kasnio zbog navale uplata na gledanje meča putem PPV-a (pay-per-view) pa konačna cifra koju će boksački podijeliti možda bude i veća od najavljenih 300 milijuna dolara. Mayweather je prvi put u karijeri imao reklamu na gaćicama. Nosio je natpis tvrtke Hubolt, renomiranog švicarskog proizvođača luksuznih satova. Nije poznato koliko je dobio milijuna dolara za tu reklamu.

Tijek meča

Krenuli su kako se očekivalo, oprezno i pomalo ukočeno. Ulog je ipak bio ogroman, a suparnici najveći mogući. Mayweather je na početku ostavio bolji dojam, držao je na distanci Filipinca koji nije previše riskirao u uvodnim minutama. Specifična obrana ramenom i duže ruke Amerikanca zadavali su probleme Pacquiaou.

Prve žešće i frekventnije izmjene udaraca vidjeli smo u trećoj rundi. „Pac-Man“ je pojačao ritam u četvrtoj rundi, sredinom runde stisnuo je „Moneyja“ uz konopce, nakon što ga je uzdrmao ljevicom.
Mayweather je uzvratio Pacquiaou na sličan način početkom pete runde, no Amerikanac se odmah povukao pa je runda protekla u mirnom tonu. Rasplamsalo se u sljedećoj rundi. Pacquiao je ponovno stisnuo Amerikanca uz konopce, zadao mu je nekoliko dobrih udaraca, ali Mayweather je to bez problema izdržao.

Mayweather je u kutu dobio bukvicu od oca i ujedno trenera Mayweathera Seniora koji očito nije bio zadovoljan viđenim u prethodnoj rundi. Čini se da ga je uspio motivirati. Mayweather je iz kuta izašao u sedmu rundu znatno agresivniji, odmah je navalio na suparnika, ali Pacquaio se nije preplašio i povukao, snažno je uzvratio i uzdrmao Amerikanca.

U osmu rundu obojica su krenuli žestoko, došlo je do izmjene udaraca, ali onda je sve utihnulo, kao da su obojica čekali kraj runde da se malo odmore. Deveta runda prošla je u sličnom tonu, nijedan nije preuzimao veći rizik, čuvali su se za završne runde.
Mayweather je u desetoj rundi pazio da ga Pacquaio ne stisne uz konopce, držao je gard na sredini ringa i nije se micao. U jednom trenutku došlo je do teže razmjene udaraca. Pacquiao je u jednom trenutku napao i pogodio Amerikanca, no ovaj je uzvratio još jačim udarcem.

Amerikanac je u jedanaestu rundu krenuo žestoko, na početku runde zadao je nekoliko dobrih udaraca, sijevnuo je i jedan opasan aperkat. Pacquaio se ubrzo pribrao i pokušao uzvratiti. Mayweather je u toj rundi ostavio bolji dojam.

U posljednju, 12. rundu meča borci su ušli u laganijem ritmu no što se očekivalo. Nitko se nije odlučivao preuzeti rizik, čuvali su se za posljednju minutu borbe u kojoj je uslijedilo kreševo. Pacquaio je lovio Mayweathera ali ovaj je uspješno eskivirao njegove nalete. Kako je i sam rekao nakon meča, znao je da vodi i nije morao napadati.

Snimku meča Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao pogledajte na Novoj TV u nedjelju od 21:00.