FIGHT!
FIGHT!

Dva najbolja na svijetu u ringu istu večer...

Jedan je vjerojatno najplaćeniji sportaš svijeta, drugi je apsolutni vladar teške kategorije. Za nešto više od mjesec dana čeka nas posebna boksačka večer...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Borba Flyoda Mayweathera i Miguela Cotta prošle godine bila je druga najgledanija ''plati pa gledaj'' borba svih vremena s milijun i pol pretplatnika. Tamnoputom neporaženom brbljavcu pripalo je 32 milijuna dolara. Nakon toga pravac je bio zatvor na tri mjeseca.

Pred broj jedan ''pound for pound'' borcem svijeta Mayweatherom stoji novi izazov u Las Vegasu, a on se zove Robert Guerrero, prvak veltera u WBC verziji.

Amerikanac meksičkog podrijetla, iste je visine kao Floyd (173 cm), šest godina je mlađi, ima omjer od 31 pobjede, jednog poraza, jednog neriješenog i dva ''no contesta'' (bez ishoda).

Bit će zanimljivo vidjeti koliko je zatvor ostavio traga na čovjeku kroz čije su šake prošli svi koji vrijede u nižim kategorijama. Osim naravno Mannyja Pacquiáa. Pao je već i trash talk između Guerrera i Mayweathera, pri čemu je naravno prednjačio ''lijepi dečko Floyd''...

Iste večeri u Mannheimu Talijan Francesco Pianetta pokušat će oduzeti pojaseve teškaškom vladaru Vladimiru Kličku. Neporaženi 196 centimetara visoki Talijan, je prema vlastitim riječima već dobio svoju najveću životnu borbu, onu protiv raka...

Ono što će bit zanimljivo vidjet je može li Talijan nametnut svoj stil boksa. Za nekog tako visokog ne drži puno distancu i ne koristi toliko direkte, za razliku od Vladimira.

Pianetta u svojoj karijeri ima skalpove dva ostarjela poznata imena Olivera McCalla (nokautirao Lennoxa Lewisa) i Fracoisa Bothe. No Vladimir je stepenica više, i centimetrima, i kvalitetom.

4. Svibnja 2013. Mayweather – Guerrero, Kličko – Pianetta, ove godine već prozvani ''svjetski dan boksa''...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.