Košarka
Košarka

Stojko Vranković za Novu TV otkrio jednog od kandidata za izbornika

Gost Dnevnika Nove TV bio je novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Vranković je u subotu izabran za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, a za Novu TV otkrio je u kojem smjeru želi ići i koji su mu ciljevi.

Što se mora poklopiti pa da konačno dočekamo medalju nakon više od 20 godina?

''Žao mi je što Žižić nije bio na kvalifikacijskom turniru za Rio i kasnije na samim Igrama, mislim da bi nam puno pomogao. Smatram da imamo dobru podlogu, pokazalo je to zadnje reprezentativno ljeto, a nismo igrali s najjačom postavom. Momci su pokazali da imaju srce i da mogu napraviti dobar rezultat.''

Što tu može predsjednik? Što ćete raditi drugačije od svojih prethodnika: Ivana Šukera i Danka Radića?

''Gospodin Šuker je prije godinu dana nama pružio šansu da uđemo u Stručni savjet, da malo organiziramo struku i pomognemo savjetima i iskustvom. I nastavit ćemo tako. Kao predsjednika, ne interesira me samo kancelarija nego da budem i uz teren.''

U subotu ste rekli da će izbornika predložiti Stručni savjet. Ali imate li okvirno neke kandidate (barem da li se radi strancu ili domaćem treneru)?

''Ja kao predsjednik sigurno neću odlučivati o tome, postoji Stručni savjet koji je oformljen na čelu s Dinom Rađom, tu je i naš proslavljeni košarkaš Toni Kukoč te četvorica trenera iz domaće lige. Špekulira se o Andrei Trinchieriju, premda je po majci Hrvat i on izuzetno dobro govori hrvatski tako da ga ne moramo smatrati strancem. On ima želju, samo je pitanje financijske prirode'', zaključio je Stojko Vranković.