Košarka
Košarka

Skandal nakon košarkaškog El Clasica: Real prijeti istupanjem iz lige!

Košarkaši Barcelone osvojili su Kup kralja nakon uzbudljive završnice, a to je teško palo njihovim rivalima iz Madrida.

Sergio Rodriguez i Ante Tomić (Foto: AFP) (Foto:Afp)

U finalu košarkaškog Kupa kralja Barcelona je nakon produžetka svladala Real Madrid, u utakmici koja je dan kasnije dospjela na naslovnice španjolskih medija.

Razlog? Real prijeti da će prestati s igranjem u španjolskoj ACB ligi jer je razočaran sudačkim pogreškama na svoju štetu!

Kraljevski klub je silno želio osvojiti trofej u svom WiZink Centeru, sve je bilo spremno da za veliku feštu. Trebalo je još "samo" pobijediti najvećeg rivala i pred svojim navijačima podići pehar.

Sporan Tomićev pobjednički koš

Međutim, Barca i naš Ante Tomić imali su drukčije planove. Tomić je postigao 14 koševa, imao sedam skokova i dvije asistencije, a upravo je on 1.2 sekunde prije kraja produžetka ubacio pobjednički koš.

Taj koš je izazvao dosta kontroverze jer su suci tek nakon pregledavanja snimke ocijenili kako se radilo o silaznoj putanji prilikom blokade od strane slovenskog reprezentativca Anthonyja Randolpha.

Bilo je i nekih situacija u kojima se Barca žalila na sudačke odluke, stoga čudi što iz Reala dan kasnije poručuju:

"Postoji ideja o natjecanju izvan Španjolske, gdje bismo imali jednake uvjete s ostalim klubovima. Ne tražimo ništa drugo nego isti tretman za sve", poručili su iz Madrida.

Sve sugerira kako će ovo finale, osim onog na parketu, dobiti još nekoliko "produžetaka"...