Košarka
Košarka

'Kad sam vidio sve ove ljude, pomislio sam - nećemo vas valjda opet razočarati'

Hrvatska je pobjedom nad Italijom izborila nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Sloveniji, a izbornik Jasmin Repeša ističe kako su već sada ispunjeni svi ciljevi.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša nije bio euforičan nakon pobjede nad Talijanima i plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva.

On je, po pravilima struke, morao odmah ukazati na pogreške. A bilo ih je u prvom poluvremenu, kada je nakon prvih 10 minuta bilo samo 8:17, a koš nas nikako nije htio.

>> Hrvatska slomila Italiju i osigurala četvrtfinale Eurobasketa!

„Promašili smo nešto što je trebalo ući, naše je uhvatila nervoza, no uspjeli smo vratiti mirnoću i završiti poluvrijeme sa minus pet. Bilo je pitanje vremena kad ćemo skinuti taj kamen s leđa u nastavku i kad je krenulo, objektivno više nije bilo šanse za Talijane. Sve ove pobjede su nam dale veliko samopouzdanje jer smo došli u Sloveniju puno znakova pitanja. I to pogotovo samopouzdanje u obrani, kad nam ne ide u napadu. Prvi cilj bilo je proći u drugi krug, drugi cilj je bilo četvrtfinale, sve je ostvareno...“, kazao je Repeša.

„Nastavit ćemo utakmicu po utakmicu, samo tako možemo razmišljati. Pripremit ćemo se protiv Grčke jer nam je to jako bitna utakmica i ne ovisimo o drugima hoćemo li biti prvi. Bilo bi bolje da igramo protiv Ukrajine i Latvije nego Srbije ili Francuske, ali nećemo sada razmišljati o protivnicima. Grci su nam dužnici sa turnira u Strasbourgu gdje su nas dobili zadnjim šutom", kaže Repeša koji se nakon svake utakmice najiskrenije zahvaljuje navijačima, i sada je bilo tako...

„Kad sam vidio velik broj ljudi, pomislio sam nećemo ih valjda ponovno razočarati. Nismo, i tim je pobjeda još veća jer nismo razočarali naše navijače“, zaključio je Repeša. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.