Košarka
Košarka

Poznati datumi doigravanja za prvaka ABA lige

Na sastanku Skupštine tvrtke ABA Sidro d.o.o. jednoglasno je utvrđeno da će polufinalna serija doigravanja košarkaške ABA lige započeti 14. travnja, a najkasniji termin moguće pete utakmice finala je 2. svibnja, objavljeno je na službenom internetskom portalu regionalne lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon osam godina format doigravanja, koje će zamijeniti završni turnir četiri najbolje momčadi, vraća se u regionalnu košarkašku ligu. Na svom nedjeljnom sastanku u Zagrebu skupštinari tvrtke ABA Sidro d.o.o. koja vodi natjecanje, jednoglasno su utvrdili da će prve utakmice polufinala doigravanja biti odigrane 14. travnja, a da će moguća peta utakmica finala biti odigrana najkasnije 2. svibnja.

U polufinalu doigravanja igrat će četiri najbolje plasirane momčadi nakon 26 utakmica ligaškog dijela natjecanja. I polufinalna i finalna serija bit će igrana na tri pobjede u formatu 2-2-1, s time da će boljeplasirana momčad iz ligaškog dijela imati prednost domaćeg terena, što znači da će biti domaćin u prve dvije i eventualnoj petoj, odlučujućoj utakmici.

Prema odluci Skupštine ABA lige termini polufinalnih utakmica su 14.4., 15.4., 18.4. te po potrebi 19.4. i 22.4. Završe li oba polufinalna para prije posljednjeg datuma, finale će započeti ranije i završiti prije 2. svibnja. U slučaju da oba polufinala budu odlučena u petoj utakmici finalna će serija započeti 25.4. Druga utakmica je na rasporedu 26.4., sljedeća 29.4, a po potrebi će se igrati i 30.4. te 2.5.

Izglasani datumi polufinale i finalne serije mogu biti promijenjeni u slučaju da se košarkaši Crvene zvezde plasiraju u četvrtfinale Eurolige.
 

Više o