Košarka
Košarka

Perasović nakon debija: I više sam nego zadovoljan

Hrvatska reprezentacija odradila je svoju prvu pripremnu utakmicu u Slavonskom Brodu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Stvarala se pozitivna atmosfera već sat vremena prije početka utakmice, a onda su se počela popunjavati mjesta u SD Vijuš – sve do posljednjeg. Slavonski Brod je već postao tradicija okupljanja izabrane vrste, ali ovoliko podrške još nisu doživjeli u Slavonskom gradu.

Oduševljenja nije nedostajalo ni od strane reprezentativaca, koji su im vratili na najbolji mogući način – pobjedom!

''Zadovoljan sam ne samo rezultatom, već načinom igre na koji su momci odigrali. Mislim da su to odradili pošteno i muški. Pobjeda je mogla pasti i na stranu Novog Zelanda, ali smatram da smo ju mi zaslužili jer smo tijekom većeg dijela vodili i kontrolirali utakmicu. Dvije-tri minute smo odigrali malo lošije, pad koncentracije i fizičke snage je doveo do toga da oni povedu i do toga da imaju tu prednost u zadnjim sekundama koju smo uspjeli anulirati'', rekao je Velimir Perasović te nastavio:

''Igrali smo dobru obranu, imali smo dosta energije i ritma jer igrali smo protiv jedne od reprezentacija koja je bila među osam najboljih na svijetu prošle godine i koju treba respektirati i cijeniti. To je reprezentacija koja je u visokoj fazi priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre i mislim da su daleko ispred nas u ovom momentu. Isto tako, želja i htijenje naših igrača su danas presudili.
Ne bih izdvajao nikoga, svi su igrali borbeno, angažirano, netko s malo više uspjeha, neko s manje, ali cilj je postignut. Ovo je prva utakmica nakon 20 dana treninga i više sam nego zadovoljan s izvedbom.''

''Igrali smo protiv jedne dobre momčadi i treba gledati pozitivno na to sve jer smo dobili jednu od osam najboljih ekipa na svijetu i da smo odigrali jednu dobru utakmicu'', izjavio je hrvatski izbornik.

''Bila je ovo teška utakmica, dvije momčadi koje imaju isti cilj - izboriti se za Olimpijske igre, a koje moraju proći kvalifikacijski turnir. Za nas je ovo bio dosta težak poraz, neočekivan. Zadovoljan sam svojim dečkima i onime što sam vidio na terenu. Uistinu sam zahvalan ljudima iz saveza što su nas ovako lijepo ugostili i na kraju krajeva što smo odigrali odličnu pripremnu utakmicu. Nakon Hrvatske putujemo za Sloveniju gdje ćemo također odigrati pripremnu utakmicu'', zaključio je izbornik Novog Zelanda Paul Henare.