Košarka
Košarka

Netsi predstavili najveće zvijezde, izabrani i najbolji: Priznanje za Dražena!

Brooklyn Netsi su u sklopu preseljenja iz New Jerseyja predstavili novu marketinšku kampanju 'Hello Brooklyn', u kojoj su predstavljena četiri najzvučnija imena ovogodišnjih Netsa...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Sa zvijezdama u glavnoj ulozi i personaliziranom porukom koja omogućuje navijačima da saznaju sve o novoj momčadi iz njihovog grada, počela je nova era Netsa. Na naslovnicama reklama su Deron Williams, Joe Johnson, Brook Lopez i Gerald Wallace.

Međutim, nama puno zanimljivija priča je pozadina ove glamurozne kampanje. A ona se odnosi na izbor deset najvećih igrača New Jersey Netsa od strane uglednog ESPN-a.

Podsjetimo, nakon 35 godina u New Jerseyju, Netsi su se preselili u Brooklyn 23. travnja 2012. godine. Parket u Garden Stateu napušten je za sva vremena, ali povijest nikada neće biti zaboravljena. Povodom toga su i izabrani najbolji od najboljih, među kojima se našao i naš Dražen Petrović.

Legendarni hrvatski košarkaš zauzeo je visoko 5. mjesto. U tekstu posvećenom Draženu spominje se da nije bilo tragedije, vjerojatno bi završio među prvom trojicom. U samo dvije sezone provedene u Netsima Petrović je stekao kultni status. Postao je jedan od najboljih šutera NBA-a i s prosjekom od 21,4 poena ponajbolji igrač New Jerseyja. Ubrzo nakon njegove pogibije, Netsi su umirovili dres s brojem 3.

Top 10 New Jersey Netsa svih vremena po ESPN-u:

1. Jason Kidd

2. Buck Williams

3. Vince Carter

4. Derrick Coleman

5. Dražen Petrović

6. John Williams

7. Richard Jefferson

8. Kenyon Martin

9. Otis Birdsong

10. Mike Gminski