Košarka
Košarka

LeBron James uništio Netse i otkazao poslušnost Spoelstri

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Miami Heata, poveli su s 3-1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije, dok je Portland Trail Blazers upisao prvu pobjedu u seriji protiv viceprvaka San Antonio Spursa...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

LeBron James predvodio je prvake do pobjede s čak 49 poena, šest skokova i tri ukradene lopte. James je iz igre šutirao 16-24, a brojem koševa je ujedno izjednačio najbolji učinak karijere u doigravanju.

Jedini period na utakmici kada je Brooklyn bio bolji dogodio se u drugoj četvrtini, kada je spomenuti James bio na klupi za pričuvne igrače kako bi malo predahnuo. No čim se vratio na parket vratio je prednost na stranu svoje momčadi, a ista je stajala do posljednje četvrtine.

Obje su se momčadi u njoj izmjenjivale u vodstvu, a ključnu je tricu iz kuta, za vodstvo 97-94, ubacio Chris Bosh malo manje od minutu prije kraja utakmice. Brooklyn, koji je nakon 15 trica u trećoj utakmici noćas ubacio samo pet (iz 22 pokušaja), je promašio idući napad, a potom je Miami, točnije Dwyane Wade, upisao skok u napadu nakon promašaja, te je utakmica do kraja riješena izvođenjem slobodnih bacanja.

James otkazao poslušnost treneru

Osim sjajnih košarkaških sposobnosti LeBron James je pokazao i dozu "neposluha" prema svom treneru Eriku Spoelstri, jer je odbio napustiti parket tijekom posljednje četvrtine.

''Nisam želio napustiti parket. Spoelstra je to tražio od mene, inzistirao je, ali ja sam odbio. Želio sam ostati u igri, jer sam smatrao da je to moja dužnost'', rekao je James nakon utakmice.

Miami vodi u seriji do četiri pobjede s 3-1, a iduća utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak, kada je domaćin ponovno Heat.

Portland je pred svojim navijačima izbjegao eliminaciju od San Antonio Spursa, te je pobjedom 103-92 izborio povratak u Teksas, gdje u prve dvije utakmice nije bio ni blizu pobjede. Iako je Damian Lillard bio najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi, ključnu je ulogu u redovima Portlanda odigrao Nicolas Batum, koji je upisao 14 koševa, 14 skokova i osam asistencija!

Ključ Portlandove pobjede bilo je i zadržavanje Tonyja Parkera, koji je susret završio s 14 poena, nakon što je u tri od posljednje četiri utakmice ubacivao najmanje 29 koševa.

Ključna je za ovaj susret bila treća četvrtina, koju je Portland dobio rezultatom 35-20. Treba naglasiti i da je Portland ovoga puta imao podršku i s klupe, jer je Will Barton ubacio 17 poena. Podsjetimo, klupa Trail Blazersa je u trećoj utakmici pridonijela sa svega šest poena!

Peta utakmica serije igra se u AT&T Centeru u noći sa srijede na četvrtak.(TS)

NBA doigravanje, 4. utakmice:

Istok
Brooklyn – Miami 96-102 (Johnson 18k, 3s, Pierce 16k, 7s / James 49k, 6s, Wade 15k, 4s, 3a)
Miami vodi u seriji 3-1

Zapad
Portland – San Antonio 103-92 (Lillard 25k, 4s, 5a, Batum 14k, 14s, 8a / Duncan 12k, 9s, Leonard 11k, 7s)
San Antonio vodi u seriji 3-1