Košarka
Košarka

Lakersi složili mega momčad: Novi 'superman' dolazi u grad!

Prema neimenovanim izvorima, najbolji centar današnjice Dwight Howard novi je igrač Los Angeles Lakersa nakon razmjene u kojoj su sudjelovale četiri momčadi...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Američka TV-postaja ESPN prva je prenijela veliku vijest o konačnom tradeu centra Howarda, o kojem se špekulira već dobrih godinu dana. Los Angeles Times je također potvrdio glasine, baš kao i Denver Post. Centar Orlanda od sljedeće sezone trebao bi igrati u dresu Lakersa!

U razmjeni koja uključuje četiri momčadi i osam igrača trebali bi sudjelovati još Denver Nuggetsi i Philadelphia 76ersi. Sixersi bi dobili Andrewa Bynuma iz Lakersa i Jasona Richardsona iz Orlanda, dok bi prema Denveru krenuo član američke reprezentacije na Igrama u Londonu Andre Iguodala.

Najlošije u toj priči prošao je Orlando. Iako su mjesecima pokušavali pronaći najbolje rješenje, čini se da su ipak mogli dobiti više za svoju najveću zvijezdu. Magic bi trebao dobiti Arrona Afflala i Ala Harringtona iz Denvera te Nikolu Vučevića i Moea Harklessa iz Philadelphije. Također, Orlando bi dobio zaštićene prve pickove drafta od sve tri momčadi.

Howard je prošle sezone u 54 utakmice regularnog dijela prvenstva imao prosjek od 20,6 poena te 14,5 skokova po utakmici. Lakersi su ovime definitivno složili mega momčad te bacili rukavicu branitelju naslova Miamiju.