Košarka
Košarka

Katastrofa hrvatskih klubova: Izgubili Cibona, Zadar i Split!

Subota je bila još jedan loš dan za hrvatske predstavnike u ABA ligi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Domaće poraze upisali su Zadar i Cibona, a Split je poražen na gostovanju kod Partizana u Pioniru.

Zadrani su pred svojim navijačima izgubili od još jedne momčadi s dna ljestvice - Širokog. Gosti iz Bosne i Hercegovine su slavili s 81:76, uz 22 koša Marka Šutala i 17 našeg Karla Vragovića. Za domaće je Franko Kaštropil ubacio 19 koševa kojima je dodao i osam skokova i dvije asistencije. Goran Vrbanc se istaknuo sa 17 poena, a Romeo Travis s 14 poena i 13 uhvaćenih lopti.

I Zadar i Široki imaju omjer od sedam pobjeda i 13 poraza, baš kao i Cibona i Split koji je u subotu izgubio na gostovanju kod Partizana sa 68:59. Žuti su igrali bez Nikole Vujčića, a jedini njihov igrač s dvoznamenkastim brojem poena bio je Srđan Subotić koji je zaključio dvoboj s 18 koševa i sedam asistencija. Kod pobjednika je najefikasniji bio Vladimir Lučić sa 16 poena. Partizanu je ovo bila 13. pobjeda, iznimno važna u borbi za završni turnir. Beograđani su trenutno na trećem mjestu iza Igokee i gradskog rivala Crvene zvezde.

Što tek reći za Cibonu? Već u prvoj četvrtini Budućnost je stekla 10 koševa prednosti (26:16) i do kraja dvoboja to je uredno održavala.

Budućnost se pokazala ipak prejakom za momčad koja u posljednje vrijeme ima velikih problema sa sastavom. Podsjetimo, momčad su nedavno napustili Hamilton, Parker, Zubčić i Carter, tako da je novopridošli Jerel Blassingame mogao odraditi 34 i pol minute na parketu, iako je u momčad stigao prije svega tjedan dana.

Amerikanac, koji je prvu polovicu sezone odradio u poljskom Asseco Prokomu, bio je solidan te je u drugoj utakmici u dresu Vukova ubacio 13 poena i upisao po tri skoka i asistencije. Za dvicu je gađao 4-8, iza linije tri poena 1-4, a s crte slobodnog bacanja 2-5. Najefikasniji je u Ciboninim redovima bio veteran Andrija Žižić s 14 koševa (3-8 za dvicu, 0-1 za tricu, 8-9 s crte slobodnog bacanja) i četiri skoka.

Goste je do pobjede predvodio Vladimir Mihailović s 23 poena, dok je 10 pridodao Aleksa Popović.

Bio je ovo već 13. poraz zagrebačke momčadi ove sezone, dok je Budućnost upisala veliku pobjedu, koja bi im se mogla pokazati kao ključna u borbi za Final Four. Naime, velika se borba vodi za tri od četiri mjesta na završnom turniru, a čak se pet momčadi, među kojima i Cedevita, nalaze unutar dvije pobjede razlike. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.