Košarka
Košarka

Ponajbolji playmaker današnjice odlučio gdje će nastaviti karijeru

Jedan od najboljih razigravača današnjice Deron Williams (28) potvrdio je da ostaje član Brooklyn Netsa s kojima će potpisati petogodišnji ugovor…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Završena je na taj način priča oko jednog od najpoželjnijih slobodnih igrača na NBA tržištu ovoga ljeta. Williams će za pet sezona u Netsima zaraditi oko 98 milijuna dolara, a ugovor će potpisati nakon 11. srpnja kada se službeno otvara tržnica za slobodne igrače.

Williams je posljednjih dana pregovarao s prvacima iz 2011. godine Dallas Mavericksima, ali na koncu se ipak odlučio na ostanak u Netsima koji su ovo ljeto preselili iz New Jerseyja u New York. Dallas mu nije mogao ponuditi više od četverogodišnjeg ugovora vrijednog 75 milijuna dolara, što je vjerojatno prevagnulo u odluci trostrukog sudionika All-Star utakmice.

Williams je, podsjećamo, u Netse došao u veljači prošle godine iz Utah Jazza. U prošloj je sezoni u prosjeku ubacivao 21 koš i imao 8,7 asistencija po utakmici.

Osim toga, Atlanta Hawksi odlučili su poslati svog All-Star igrača Joea Johnsona (31) u Brooklyn Netse i u zamjenu za njega dobiti čak petoricu igrača, uključujući jedan pick na draftu dogodine. Netsi će u zamjenu za Johnsona u Atlantu poslati Anthonyja Morrowa, Jordana Farmara, DeShawna Stevensona, Jordana Williamsa i Johana Petra.

Dodajmo da su Netsi prije nekoliko dana dogovorili i ostanak krilnog košarkaša Geralda Wallacea, a još se uvijek nadaju da će uspjeti dovesti centra Dwighta Howarda iz Orlanda.

Spomenimo i da je uvjetno slobodni igrač Eric Gordon dogovorio četverogodišnji ugovor s Phoenixom, vrijedan oko 58 milijuna dolara, ali njegov sadašnji klub New Orleans još uvijek ima pravo ''mečirati'' ponudu. (TS)