Košarka
Košarka

Jasmin Repeša otkrio tajnu velike pobjede na Maccabijem

Cedevita je upisala prvu euroligašku pobjedu sezone, a pritom je u Tel Avivu priredila senzaciju nad senzacijama. Pao je europski prvak i to s 10 poena razlike...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Tel Avivu je Cedevita s 83:73 pobijedila Maccabi Tel Aviv, aktualnog prvaka Europe! Momčad Jasmina Repeše ovom partijom u četvrtom je kolu stigla do prve pobjede u skupini B nanijevši istodobno drugi poraz mitskom izraelskom klubu.

'Velika je stvar dobiti europskog prvaka u gostima, pogotovo za tim kao što je naš. Ovako mlad i željan dokazivanja, željan napretka i sigurno da je strašno bitno za samopouzdanje za sve ono što nam predstoji', rekao je Repeša nakon utakmice pa nastavio:

'Odgovorili smo im kada su se vraćali. Uvijek smo uspjeli pronaći formulu da im ne dozvolimo da preokrenu rezultat. Mislim da smo i taktički i energetskih odigrali utakmicu jako dobro', smatra trener Cedevite, te zaključuje:

'Rekao sam im još za vrijeme utakmice protiv Fenerbahcea: momčadi treba respektirati, ali ne ih i precjenjivati. Tako sam rekao i prije CSKA kada smo bili jako blizu, ali su nas neke naše gluposti spriječile u ostvarivanju boljeg rezultata. Repeša je ovdje gubio i s 44 razlike, ali je i dobivao s različitim momčadima. Privilegija je ovdje igrati, a junak današnje pobjede su svi – momčad'!

Jedan od ponajboljih igrača susreta bio je Fran Pilepić, koji je susret okončao s 14 koševa.

'Razgovarali smo i prije utakmice i znali smo da ćemo imati priliku. Sve su to sjajni individualni igrači, ali nisu vrhunski kao momčad, pogotovo u obrani. Mislim da smo sve te propuste kaznili i da smo ispoštovali sve što smo se dogovorili prije utakmice. Obrana je funkcionirala perfektno, jer primiti malo više od 70 poena protiv momčadi koja inače zabija oko 90 znači da smo odradili sjajan posao u obrani. Imali smo i malo sreće, ali i to treba imati protiv ovakve momčadi'.

Svoje viđenje ove velike pobjede dao je i najiskusniji igrač zagrebačkog sastava Roko Ukić, koji je u pobjedu ugradio 17 koševa i šest asistencija.

'Ne bi igrali da nismo očekivali pobijediti. Mi igramo dobiti svaku utakmicu. Odigrali smo najbolju utakmicu sezone. Poklopilo nam se dosta stvari, a oni su postali nervozni kada su vidjeli da ne mogu povesti. Svaki put kad bi oni došli blizu mi smo napravili seriju i ponovno se vratili na sigurnu prednost. Nismo im dozvolili da preokrenu i to je bilo to'.