Košarka
Košarka

Jordan, Magic i Bird u Hrvatskoj: Sjajna ideja za veliki spektakl!

Jordan, Magic, Bird i ostatak društva u srpnju će gostovati u Barceloni, a možda je moguće da produže put i do Hrvatske...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tragom vijesti da će članovi originalnog Dream Teama biti pozvani na prijateljsku utakmicu SAD i Španjolske 24. srpnja u Barceloni, a kojom će biti obilježeno 20 godina od osvajanja zlatne olimpijske medalje američke reprezentacije u katalonskoj metropoli, prisjetili smo se zanimljive ideje dvojice čelnih ljudi Cibone Zdenka Antunovića i Nikše Prkačina.

Na nedavnom neformalnom druženju s novinarima spomenuli su mogućnost pokretanja inicijative za dovođenje Jordana, Magica, Birda i ostatka društva iz Dream Teama u Hrvatsku kako bi se obilježio jubilej dvadeset godina od finalne utakmice u kojoj je SAD pobijedio Hrvatsku predvođenu pokojnim Draženom Petrovićem. Prema njihovoj ideji veliki spektakl održao bi se u pulskoj Areni, a u realizaciju projekta trebala bi se uključiti kompletna generacija '92, HKS i HOO.

Jasno je da bi veliku ulogu, možda i najveću u svemu trebao odigrati proslavljeni hrvatski reprezentativac Toni Kukoč, suigrač najvećeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana u Chicago Bullsima. Naravno, ako uopće dođe do pokušaja realizacije tog projekta. S obzirom da Dream Team stiže u Barcelonu, možda ne bi bilo nemoguće organizirati da produže put do Hrvatske. Sve bi bilo lakše kada bi se kreirala neka vrste turneje slavnih američkih košarkaša po Europi, u kojoj bi jedna od stanica bila i Hrvatska.

U svakom slučaju vrijedilo bi barem pokušati realizirati ovu ideju kako bi se dostojno obilježio jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta. Generacija '92 to je zasigurno zaslužila.