Košarka
Košarka

Dallas izbacio Spurse, Blazersi se izvukli

Portland Trail Blazersi uspjeli su održati na životu svoje nade pobjedom od 88:77 nad Houston Rocketsima u petoj utakmici doigravanja, a Dallas Mavericksi su se pobjedom nad San Antonio Spursima 106:93 plasirali se u polufinale Zapada.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Brandon Roy i LaMarcus Aldridge ubacili su svaki po 25 koševa i doveli Trail Blazerse na jednu utakmicu od izjednačavanja rezultata s Rocketsima koji sada vode 3:2.

Luis Scola je predvodio Rocketse s 21 pogotkom, dok je Yao Ming dodao 15 pogodaka i 12 skokova.

Dallas Mavericks su završili iznenađujuću seriju pobjedom nad bolje plasiranim San Antonio Spursima. Šestoplasirani Mavericks predvođeni Dirkom Nowitzkim i njegovim 31 pogotkom pobijedili su jučer u petoj utakmici San Antonio i tako stigli do četvrte pobjede u prvom krugu doigravanja. Uz Nowitzkog u Mavericksima je još pet igrača imalo dvostruki učinak. Za Spurse je Tim Duncan zabio 30 koševa, a Tony Parker 26 uz 12 skokova.

Na Istoku su Boston Celticsi svladali Chicago Bullse 106:104 u produžetku, a Orlando Magic je bio bolji od Philadelphia 76ersa 91:78. I Celticsi i Magic su tako stigli do prednosti 3:2 u doigravanju.

U Bostonu je koš Paula Piercea 3,4 sekunde prije kraja produžetka osigurao tijesnu pobjedu Celticsima. Pierce, koji je zabio 26 koševa, zaslužan je i za produžetke jer je izjednačio rezultat 10,5 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice.

Rajon Rondo je predvodio Boston s 28 pogodaka i 11 asistencija. Glen Davis mu se priključio s 21 pogotkom, a Kendrick Perkins je imao 19 skokova i 16 koševa. Ben Gordon je zabio 26 koševa za Chicago koji je sutra domaćin u šestoj utakmici.

U Orlandu je Dwight Howard ubacio 24 koša uz nevjerojatnih 24 skoka. Rashard Lewis je također zabio 24 koša za Orlando, dok je Andre Iguodala ubacio 26 koševa za Philadelphiju.