Košarka
Košarka

Cure pobijedile 100:0, a trener dobio otkaz

Što ti je trenerski posao i 'kruh sa sedam kora'... Jeste li se ikada zapitali koliko visoko morate poraziti nekoga da vam pobjeda bude 'nemoralna i nekršćanska' i da vas se srame oni koji su vas platili da pobjeđujete? Amerkika je zgrožena nakon otkaza treneru Micahu Grimesu....

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nema veze što niste potplatili suce, što je protivnik došao s dovoljno igrača, što ste jednostavno razvalili protivnika kad 'ne smijete tako pobjeđivati'.

Micah Grimes, trener ženske srednjoškolske košarkaške momčadi Covenant School iz Dallasa, nije se složio s javnom isprikom svojih poslodavaca nakon 100-0 pobjede, koja ga je stajala otkaza.

Ravnatelj privatne gimnazije, koja svoje polaznike i polaznice nastoji odgajati u tradicionalnom kršćanskom duhu, javno se ispričao kolegama u Dallas Academyju nakon što je njegova ekipa pregazila njihovu u košarkaškoj utakmici, zbog čega je i prekinuta suradnja s trenerom.

Nakon objave isprike, Grimes se oglasio vlastitom objavom, odbivši stajalište da je pobijediti nekoga na uvjerljiv način - nekršćanski.

'Ne slažem se sa stavom da se moje djevojke moraju sramiti svoje pobjede. Vrednote i vjera koju prakticiram brane mi da se ispričavam zato što sam visoko pobijedio. Djevojke su igrale časno i srčano, i u tome nema ništa nekršćanskog', napisao je Grimes u e-mail poruci zaključivši:

'Ako zbog izražavanja svog mišljenja budem kažnjen otkazom, otići ću visoko uzdignuta čela', upravo se to i dogodilo, Micah je odšetao visoko uzdignuta čela.

Pobjeda i njezine posljedice postala je prvorazredna društveno-etička tema u Teksasu i Sjedinjenim Državama uopće. Grimes nikad nije poučavao u školi, već je posao trenera obavljao kao vanjski suradnik.

Preuzeo ga je nakon što su prošle godine košarkašice Covenanta bile na sezonskom učinku od dvije pobjede i 19 poraza.

Postoje li neki nepisani psalmi u Bibliji o visokim i nemoralnim pobjedama? Ako i ne postoje sada su dobili konkretnu primjenu. Nek onda UEFA kazni sve Dinamove protivnike, koji ga posljednjih 40 godina nemoralno izbacuju pred Božić iz Europe. Nemoralno, bestidno….