Košarka
Košarka

CSKA pobijedio Efes, prva pobjeda Le Mansa

Košarkaši aktualnog europskog prvaka, moskovskog CSKA deklasirali su u Istanbulu Efes Pilsen 74:55 upisavši u susretu devetog kola D skupine sedmu pobjedu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najefikasniji u ruskim redovima bili su Trajan Langdon sa 27 koševa i Erazem Lorbek sa 12 koševa, dok je hrvatski reprezentativac Zoran Planinić za 20 minuta zabio tri koša uz pet asistencija. Kod domaćina najbolji je bio Bootsy Thornton sa 19 koševa.

U drugom dvoboju iz skupine Partizan je u Beogradu uvjerljivo slavio protiv Panioniosa 80:57. Ovom pobjedom CSKA je potvrdio vodeću poziciju u skupini sa sedam pobjeda i dva poraza. Efes ima učinak od četiri pobjede i pet poraza.

U skupini A u kojoj igra i zagrebačka Cibona Le Mans je upisao prvu pobjedu i to protiv Air Avellina 92:88

U skupini A u kojoj igra i zagrebačka Cibona Le Mans je upisao prvu pobjedu i to protiv Air Avellina 92:88. Francuzi su nakon tri dionice igre imali čak 20 koševa viška, međutim skoro su sve pokvarili u posljednjoj četvrtini koju je Avellino dobio sa 16 koševa prednosti. 

Najzaslužniji za prvu pobjedu Le Mansa nakon osam uzastopnih poraza bili su Dewarick Spencer (25) i Brian Chase (21), dok su talijanski sastav predvodili Travis Best (19) i Chris Warren (18). Usprkos pobjedi Le Mans se i dalje nalazi na začelju skupine, dok je Avellino stepenicu iznad sa dvije pobjede i sedam poraza.

U susretu B skupine Barcelona je na gostovanju pobijedila Prokom 76:64 upisavši osmu pobjedu uz samo jedan poraz, dok Prokom ima skor 2-7.

U skupini C odigrana je samo jedna utakmica. Snage su odmjerili Joventut i berlinska Alba, a gosti su slavili 79:75. Bila je to četvrta pobjeda Albe i peti poraz Joventuta.