Košarka
Košarka

Aco otkrio najteže trenutke Draženove karijere: Nikad nije odbio reprezentaciju

Na Mirogoju i Memorijalnom centru Dražen Petrović održani su mnogi govori u čast na Dražena.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Službeni dio obilježavanja 20 godina od pogibije Dražena Petrovića održan je u Memorijalnom centru Dražen Petrović gdje je pred uzvanicima prikazan desetominutni isječak iz filma "Život leti, kapetane".

>> 20 godina bez Dražena

>> FOTO: U Šibeniku emocije na vrhuncu, stotine lampiona za Dražena

>> Prije dvije godine otkrivena šokantna ispovijest Draženove suputnice

Prije toga na Mirogoju su vijence položili mnogi uglednici poput gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, predsjednika HNS-a Davora Šukera, izaslanstva Dinama i Cibone, Antuna Vrdoljaka, Petra Skansija i mnogih drugih.

Davor Šuker prisjetio se pred novinarima gdje je bio i što je radio kada su mu prije 20 godina javili kako je preminuo Dražen. Rekao je i kako su znali popiti piče kada bi ih utakmice dovele u isti grad.

U Memorijalnom centru u kompleksu 'Cibona' emotivne su govore održali Antun Vrdoljak, izbornik generacije 92. Petar Skansi i Aco Petrović. Draženov brat htio je otkriti one teške trenutke o kojima se toliko ne priča.

''U Portlandu je tako brzo naletio na zid. Mnogi bi se tada vratili u Europu, ali on je otišao u New Jersey Netse i te 1993. godine bio je izabran u treću NBA petorku. Nakon Jordana i Reggieja Millera bio je treći bek šuter u NBA ligi'', rekao je Aco i nastavio:

''Onda je stigao na okupljanje reprezentacije s parcijalnom rupturom ligamenata desnog koljena. Kad smo ga pitali zašto, rekao je da će se odmarati kad mu karijera završi i dao mu je previše košarka dala...''

Stao je Aco i indirektno poručio današnjim reprezentativcima kako se Dražen od reprezentacije nikad nije odmarao.

''Ja sam sada izbornik jedne druge zemlje (BiH op.a.), ali napravite taj iskorak, osvojite medalju na EP-u u Sloveniji i vratite navijačima osmijeh na lice. Onaj Draženov osmijeh koji je bio zaštitni znak.''

I Antun Vrdoljak se dotaknuo te teme otkaza u reprezentaciji.

''On nikad nije otkazao reprezentaciji, nikad nije bio umoran. To treba pričati mlađim generacijama.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.