Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Što nas čeka u idućem izdanju Lige nacija? Poznato je 10 reprezentacija koje mogu igrati s Vatrenima

Hrvatska će i za dvije godine biti prisutna u elitnom razredu Lige nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je mjesto u elitnom rangu Lige nacija i u idućem izdanju ovog natjecanja koje će se igrati tijekom 2022. godine.

Vatreni će i nadalje biti u Ligi A, a zasad je poznato 10 reprezentacija koje im mogu biti suparnici u skupini.

Europska krema

Uz Francusku i Portugal s kojima su se nadmetali ove jeseni, među elitom će se naći i Italija, Nizozemska, Poljska, Belgija, Danska, Engleska, Španjolska i Njemačka.

Ostaje nejasno i hoće li se na tom popisu naći Ukrajina ili Švicarska budući da je njihov međusobni dvoboj u sklopu posljednjeg kola skupine 4 Lige A odgođen zbog zaraze koronavirusom u ukrajinskim redovima i sad se čeka što će odlučiti UEFA. Ukoliko utakmica bude registrirana rezultatom 3:0 za Švicarsku, tada će oni ostati u Ligi A dok će Ukrajinci preseliti u Ligu B.

A tko će iz aktualnog natjecanja iz Lige B doći u društvo potencijalnih suparnika Vatrenih u Ligu A za 2022. godinu, saznat ćemo večeras kada su na rasporedu posljednje utakmice. Trenutna prva mjesta u svojim grupama drže Austrija, Škotska, Rusija i Wales, ali nitko od njih nije siguran uoči posljednjih 90 minuta. Sve će se znati večeras...

SP u Katru prisililo UEFA-u na promjene

Što se tiče termina odigravanja, bit će to vrlo zanimljivo. Naime, zbog toga što se Svjetsko prvenstvo u Katru igra od 21. studenog do 18. prosinca 2022., UEFA je bila prisiljena napraviti kalendarski odmak u odnosu na dosadašnja dva izdanja Lige nacija.

Kako je lipanj slobodan jer se SP igra u kasnu jesen, odlučeno je da će se u tom mjesecu odigrati čak četiri kola Lige nacija, a potom još dva u drugoj polovici rujna. Poslije toga više neće biti reprezentativnog okupljanja sve tamo negdje do kraja listopada 2022. ili početka studenog kada će započeti pripreme za svjetsku smotru.